Σκοπιανό: Ενημέρωση Ν. Κοτζιά σε αρχηγούς – «Όχι» από Κυρ. Μητσοτάκη

Κύκλο επαφών με πολιτικούς αρχηγούς σχεδιάζει να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και γενικότερα για τα εθνικά θέματα.

Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών επικοινώνησαν με συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, αιτούμενοι να γίνει συνάντηση των δύο πολιτικών.

Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστεί το ραντεβού.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση βιβλίου του Ν. Μέρτζου, στην οποία έδωσαν και οι δύο το «παρών».

«Όχι» σε ενημέρωση Κυρ. Μητσοτάκη από Ν. Κοτζιά λέει η Ν.Δ.

Πάντως, πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που ζήτησε να κάνει ο κ. Κοτζιάς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για οποιοδήποτε εθνικό θέμα.

Ως εκ τούτου -κατά τις ίδιες πηγές- από τον κ. Κοτζιά θα ενημερωθεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.