Ρ. Δούρου: Κρίσιμος ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στην προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών

Την ανάγκη «ολιστικής αντιμετώπισης» του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου, ως ευρωπαϊκού πλέον ζητήματος επισήμανε στον δήμαρχο Λισαβόνας, Φερνάντο Μεντίνα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο περιθώριο του Web Summit Forum, στο οποίο μετέχει, προσκεκλημένη του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Κατά τη συνάντηση, εκτός του προσφυγικού, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές που δημιουργούν, οι νέες τεχνολογίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε σχέση με την άσκηση σύγχρονης και χρηστής Διοίκησης.

Η κ. Δούρου αναφερόμενη στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπογράμμισε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή του προτύπου διοίκησης, κυρίως ως προς την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς μέσα από την εφαρμογή ψηφιακών στρατηγικών καθώς και πολιτικών ανοικτών δεδομένων και κοινωνικής λογοδοσίας. «Συχνά η γραφειοκρατία γίνεται άλλοθι για φαινόμενα διαφθοράς», παρατήρησε τονίζοντας παράλληλα τον κρίσιμο ρόλο των νέων τεχνολογιών όταν αυτές τίθενται «στην υπηρεσία της προάσπισης των δημοκρατικών, αντιπροσωπευτικών θεσμών».

SHARE