Προκαλεί ο Ματέο Σαλβίνι – Το βράδυ της καταστροφής στη Γένοβα πήγε σε δείπνο 300 ατόμων [εικόνες]

Έντονες αντιδράσεις τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στους απλούς πολίτες προκάλεσαν οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνου τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, σε εκδήλωση με 260 καλεσμένους μετά την τραγωδία στη Γένοβα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τοπικά μέλη στο Twitter και δείχνουν τον υπουργό Εσωτερικών χαμογελαστό, κάνουν το γύρο του διαδικτύου στην Ιταλία.

Την ώρα που οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 38 άτομα μετά την τραγική κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, ο Ματέο Σαλβίνι γιόρταζε στο Φούρτσι Σικούλο, στην Επαρχία της Μεσσίνα. Ο υπουργός Εσωτερικών ήταν σε δείπνο με 260 άτομα που διοργάνωσε η τοπική ελίτ της Λέγκας. Ποτήρια γεμάτα κρασί, πιάτα με ψαρικά, πολλές φωτογραφίες και selfies, όπως αυτή με τον Αντόνιο Ματσέο, που έγραψε στο Twitter: «Θαυμάσια εναλλακτική για το Δεκαπενταύγουστο με τον υπουργό». Και στη συνέχεια, μια μεγάλη τούρτα με τη φράση «Κερδίζει η ομάδα» για το κλείσιμο της βραδιάς.

Την ώρα που τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να εντοπίσουν ζωντανούς στα συντρίμμια, ο Ματέο Σαλβίνι δειπνούσε στην ΣικελίαΤην ώρα που τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να εντοπίσουν ζωντανούς στα συντρίμμια, ο Ματέο Σαλβίνι δειπνούσε στην Σικελία

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, όλα αυτά τα χαμόγελα και οι προπόσεις δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα κύμα αγανάκτησης έχει ξεσπάσει και χιλιάδες χρήστες αναπαράγουν τις φωτογραφίες αυτές. «Γιατί ο υπουργός δεν πήγε αμέσως στη Γένοβα; Γιατί δεν ακύρωσε αυτό το δείπνο;» ρωτούν οι χρήστες. Υπάρχουν και κάποιοι που τονίζουν την τάση του υπουργού να ζει μια «αιώνια προεκλογική εκστρατεία». Και ο Σαλβίνι απαντά με επίθεση στα «τσακάλια της αριστεράς».
Ευδιάθετος και ξέγνοιαστος φαίνεται ο υπουργός Εσωτερικών της ΙταλίαςΕυδιάθετος και ξέγνοιαστος φαίνεται ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας

Ποια είναι η απάντηση του Σαλβίνι;
«Κάποια αριστερά τσακάλια που επιτίθενται επειδή τη νύχτα της 14ης Αυγούστου, τόλμησα να δειπνήσω με 300 άτομα (δημάρχους, προέδρους εθελοντικών οργανώσεων και άνδρες της αστυνομίας και απλούς πολίτες) στη Σικελία. Την ίδια μέρα, στη Ρώμη, βρέθηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να παρακολουθήσω τις εξελίξεις στη Γένοβα και στη συνέχεια, όπως ήταν προγραμματισμένο, πήγα στην Κατάνια και τη Μεσίνα προκειμένου να ευχαριστήσω τους χρηματοδότες που συγκέντρωσαν 20 τόνους φαρμάκων». «Την επόμενη μέρα» συνεχίζει ο Σαλβίνι, «συνάντησα την επιτροπή για την τάξη και την ασφάλεια στο Ασπρομόντε, στο Σαν Λούκα και στη συνέχεια πέταξα μέχρι τη Λυγουρία, όπου έμεινα μέχρι και σήμερα και θα επιστρέψω αύριο. Στους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι γνώριζαν τις κινήσεις μου αυτές τις δύο ημέρες, ζητώ να λογαριαστούν στο όνομα των Ιταλών για τις πράξεις τους τα τελευταία χρόνια».

Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για 38 νεκρούς ενώ αγνοούνται ακόμη 10-20 άτομαΗ τελευταία επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για 38 νεκρούς ενώ αγνοούνται ακόμη 10-20 άτομα