Πούτιν για τον αποκλεισμό της Ρωσίας: Ηρωες οι παίκτες, είμαστε υπερήφανοι για αυτούς

Υπερήφανος για την εθνική Ρωσίας, παρά τον αποκλεισμό από την Κροατία στα προημιτελικά του Μουντιάλ, στα πέναλτι, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν πήγε στο γήπεδο, αλλά παρακολούθησε την αναμέτρηση από την τηλεόραση. Δήλωσε ότι οι παίκτες είναι ήρωες, παρά την ήττα, και πως η χώρα είναι υπερήφανη για αυτούς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έβλεπε το παιχνίδι, νοιαζόταν για την ομάδα. Χάσαμε άδικα σε ένα υπέροχο παιχνίδι. Αυτοί ήταν υπέροχοι, ήταν ήρωες, πέθαναν στο γήπεδο, είμαστε υπερήφανοι γι ‘αυτούς», ανέφερε ο Πεσκόφ.

Σε όλη τη Ρωσία, από στρατιώτες σε στρατόπεδο του Ροστόφ, έως τις μπαλαρίνες στην Αγία Πετρούπολη και τους ανθρώπους σε τσίρκο στη Μόσχα, που συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα τηλέφωνο για να δουν τον αγώνα, οι φίλαθλοι κρατούσαν την… ανάσα τους στη διαδικασία των πέναλτι.

Τελικά η ομάδα της χώρας δεν τα κατάφερε, αλλά πολλοί πανηγύριζαν για την πορεία της Ρωσίας στη διοργάνωση, στους δρόμους και τις πλατείες.

Μάλιστα, το Κρεμλίνο παρομοίωσε τους πανηγυρισμούς στο κέντρο της Μόσχας με τις εικόνες εορτασμών μετά τη νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.