Ποια εντύπωση μας άφησε το 2o Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας που έγινε στην Καλαμάτα.

Το τριήμερο 5 – 8 Αυγούστου η Καλαμάτα φιλοξένησε το 2o Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας. Είπαμε λοιπόν και εμείς (η δημοσιογραφική ομάδα του db8.gr) να πάμε. Η ανακοίνωση – πρόσκληση των διοργανωτών έγραφε: “Η έκθεση Ελλήνων ζυθοποιών τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας”.

Με το που πλησιάζουμε στην είσοδο, μας ζήτησαν να κόψουμε εισιτήριο. Πέντε ευρώ το άτομο μας λένε, για να περάσεις την είσοδο του Πάρκου Δυτικής Παραλίας (Κυκλ. Αγωγής). Ατελείωτη η ουρά στην μία και μοναδική είσοδο για το εισιτήριο. Για ποιο λόγο είπαμε έχει εισιτήριο; Η εκδήλωση έλαβε επιχορήγηση 10.000 ευρώ από τον Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιευτηκε στο https://www.sportstonoto.gr/.

Άντε και τα δώσαμε. Έλα όμως που δεν είχες το δικαίωμα να πάρεις και να πιείς τίποτα! Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν βόλτες πάνω κάτω, ο ένας να είναι πάνω στον άλλον και εννοείται όλοι χωρίς μάσκα. Τα υγειονομικά μέτρα πήγαν περίπατο! Πάρτι έκανε ο Κορονοϊός.

Πάμε τώρα και στα φορολογικά. Δοκιμάσαμε μπίρα, φάγαμε σουβλάκια και απόδειξη δεν πήραμε από πουθενά με την ανοχή του δημάρχου Καλαμάτας και του Περιφεριάρχη Πελοποννήσου. Ζητήσαμε να πληρώσουμε με κάρτα. Έλα που δεν είχαν pos για ευνόητους λόγους οπότε ξεκινήσαμε να πάμε μέχρι την πόλη να σηκώσουμε χρήματα μετρητά και ξαναγυρίσαμε.

Αυτή ήταν η εμπειρία μας από το 2o Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας της Καλαμάτας. Ότι χειρότερο έχουμε δει μέχρι τώρα. Ποιοι είπαμε πως διοργάνωσαν και διαχειρίστηκαν το Φεστιβάλ; Οργανωτικά και οικονομικά!

Ραντεβού στο επόμενο!

SHARE