Πιεσμένος ο Τσίπρας βλέπει πολιτική φθορά -Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο ανασχηματισμός

Να αποφύγει μία πορεία διαρκούς πολιτικής φθοράς επιλέγει ο πρωθυπουργός, σε μία χρονική στιγμή που οι ανεπαρκείς χειρισμοί και η έλλειψη συντονισμού στο πύρινο και φονικό μέτωπο στο Μάτι, έπληξαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνησή του.

το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει να προκαλέσει νέους κραδασμούς και αφήνει να εννοηθεί ότι οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα παραπέμπονται για το προσεχές μέλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida και σε όσες άτυπες συσκέψεις γίνονται, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει στην παρούσα φάση σε πολιτικές πρωτοβουλίες τέτοιας φύσεως για την αποκατάσταση της κυβερνητικής εικόνας.

Τώρα αναζητούν εθνικό σχέδιο

Ειλημμένη είναι η απόφαση της συγκρότησης επιτροπών, σε ό,τι αφορά στο σχέδιο της αντιμετώπισης των οικιστικών στρεβλώσεων με εποπτεύον υπουργείο είναι το Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επ’ αυτού και αφού ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις των επιτροπών θα ακολουθήσει διαβούλευση και η κυβέρνηση προτίθεται να απευθύνει προσκλητήριο σε όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουν , όπως λένε, στη συζήτηση εποικοδομητικά.

Καίγονται στο Μαξίμου να μαζέψουν το πολιτικό κόστος

Σκεπτικισμός, τέλος, υπάρχει μεταξύ άλλων και για το πολιτικό κόστος που θα εισπράξει η κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ,πάντως, υπάρχουν πολλοί που κρίνουν τον εν λόγω παράγοντα ως αστάθμητο και λένε ότι δεν μπορούν σ΄ αυτή τη φάση να κάνουν πολιτική εκτίμηση στα αποκαΐδια.