Παππάς: «Στόχος μας είναι οι εκβιαστές των σαλονιών» και της διαπλοκής.

Απειλητικός κατά βαρώνων των ΜΜΕ ήταν ο υπουργός Ν. Παππάς στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης. Ταυτόχρονα ο κ. Παππάς ήταν καθησυχαστικός ότι δεν πρόκειται να αποστατήσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη το 1965 με την Ενωση Κέντρου.
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «… Διότι όσες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προωθούν την ισονομία, τους κανόνες, τη ρύθμιση στην Ελλάδα, έχουμε εμείς προωθήσει δεν τις υποστηρίζει. Υποστήριξε μήπως η Αντιπολίτευση το νομοσχέδιο της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου; Μέχρι πού θα υποστηρίξει το παρόν νομοσχέδιο το οποίο πραγματικά βάζει σε μια νέα φάση τη δημόσια διοίκηση; Γιατί δεν θέλουμε να αδειοδοτηθούν τα κανάλια; Δεν κατάλαβα. Ποιοι είναι αυτοί που θα λειτουργούν με τα θαλασσοδάνεια εσαεί;

Παρένθεση, επίσης. Ποιοι είναι αυτοί που θα νέμονται τη διαφήμιση των φορέων του Δημοσίου μέσω λαθρόβιων διαδικτυακών σχημάτων; Και για το μητρώο του διαδικτύου ακούσαμε κριτική, με την οποία ρύθμιση συμφωνεί μαζί μας και η Ένωση των Επιχειρήσεων Ενημέρωσης του Διαδικτύου και η Ένωση Διαφημιζομένων Ελλάδος, για να μην έχουμε τα φαινόμενα εκβιασμών.

Τολμάμε και γινόμαστε και τιμητές εδώ μέσα; Διότι οι εκβιαστές αυτοί οι οποίοι τώρα απειλούν μητέρες μόνες με παιδιά είχαν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν στο παρελθόν.

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τους εκβιαστές και δεν υπάρχει χώρος για τους εκβιαστές, διότι είναι αποφασισμένη η πολιτική ηγεσία, είναι αποτελεσματική η ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και είναι και άξιοι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Τελεία και παύλα. Χώρος για τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχει. Όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στη διαφήμιση του Δημοσίου θα μπει στο μητρώο, θα έχει ΑΦΜ, θα έχει όνομα, θα έχει διεύθυνση, θα έχει εργαζόμενους, θα έχει εργασιακές σχέσεις και τότε θα έχει δικαίωμα, ναι, να κτυπάει και την πόρτα, επισήμως και διαφανώς, και των φορέων του Δημοσίου για να παίρνει διαφήμιση.

Διότι δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου, αλλά υπάρχουν και οι εκβιαστές που νομίζουν ότι ζουν και κυκλοφορούν σε σαλόνια, αλλά αυτά τα υποτιθέμενα σαλόνια, τα κατά φαντασίαν σαλόνια, είναι ο βούρκος μέσα στον οποίο έχουν μάθει να ζουν και να κάνουν τους εκβιασμούς τους και τις κωλοτούμπες τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγμα. Τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς».