Γαλλία: Νεκροί οι δράστες και ένας όμηρος

Με αιματηρό τρόπο έληξε η ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης δύο οπλισμένοι άνδρες με μαχαίρια που κρατούσαν νωρίτερα τέσσερις με 6 ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, αφού προηγουμένως είχαν προλάβει να σκοτώσουν τον παπά της ενορίας, καρφώνοντας του ένα μαχαίρι στην καρωτίδα. Παράλληλα, σύμφωνα με το France 24, υπάρχει και ένας άνθρωπος σοβαρά τραυματισμένος.
Σύμφωνα με το Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία

Το τηλεοπτικό δίκτυο France 3 ανέφερε ότι οι όμηροι ήταν ένας ιερωμένος και δύο καλόγριες, καθώς επίσης και πιστοί, ενώ στο σημείο κατευθύνεται ο γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, εισέβαλαν στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια.