Οικονόμου: Κοντά στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές

«Οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας» τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ προσθέτοντας χαρακτηριστικά «Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα».

«Νομίζω από την Άνοιξη και μετά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων. Η κάλπη είναι μία και εθνική, οι πολίτες από την πρώτη κάλπη πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας καθοριστικές και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως είπε, η ΝΔ θα διεκδικήσει την εντολή καθαρής αυτοδύναμης κυβέρνησης. «Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν αποφάσεις γενναίες και που να ενσωματώνουν και να στοιχίζονται πίσω τους ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες τόνισε ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση.

Σε ερώτηση για τους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε δεινή θέση μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων, και την απειλή «κόκκινων δανείων» είπε: «Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα ακολουθήσουν» και τόνισε ότι απαιτεί συνεργασία των τραπεζών. «Η συζήτηση με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη. Είναι προς όφελος όλων να μην οδηγηθούμε σε μια καινούρια γενιά ιδιωτικού χρέους, κόκκινων δανείων».

SHARE