Ο Τάκης Θοδωρικάκος εξηγεί γιατί έγινε σύμβουλος του Μητσοτάκη: Έχει όραμα και λύσεις για την Ελλάδα

Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτή τη στιγμή σχέδιο για έξοδο της Ελλάδος από την κρίση και είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, υποστηρίζει ο πολιτικός αναλυτής και πλέον σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24, όπου εξηγεί γιατί ανέλαβε σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ.

Πρόκειται για έναν πολιτικό που έχει όραμα για την Ελλάδα, τονίζει στη συνέντευξή του ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη και πιστεύει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας στη χώρα μας

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης.

Κύριε Θεοδωρικάκο, δεν θα ξαναδούμε μετρήσεις της GPO;

Από τη στιγμή που ανέλαβα σύμβουλος του Κυριάκου, υπάρχει ασυμβίβαστο και θέμα δεοντολογίας, οπότε αποφάσισα να μη δημοσιεύουμε μετρήσεις της GPO.

Πώς γίνεται ένας επαγγελματίας του χώρου των δημοσκοπήσεων, ο οποίος ουδέποτε είχε σχέση με τη Δεξιά, να βρεθεί δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα σε τόσο επιτελικό ρόλο;

Η σχέση μας ξεκίνησε αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, όταν συζητήσαμε με τον Κυριάκο. Μέρα με τη μέρα με κέρδιζε. Τον ξεχώρισα από τους άλλους πολιτικούς. Τον βλέπω ως άλλη πρόταση για την Ελλάδα. Με έπεισε ότι έχει όραμα, έχει σχέδιο για την Ελλάδα, πιστεύει στην αξιοκρατία, στην αριστεία. Από διαφορετικές αφετηρίες, συναντηθήκαμε σε ένα χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ, γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα. Με συγκίνησε όταν είπε στο Συνέδριο πως δεν τον ενδιαφέρει από ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς μας. Θέλει να ενώσει τους Έλληνες και εγώ θέλω όσο περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο.

Τη ΝΔ τη θεωρείτε φθαρμένο προιόν;

Έχει τη δυνατότητα να φρεσκάρεται συνεχώς, να ανανεώνει τη σχέση της με την κοινωνία, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα. Όταν ψηφίζουν 400.000 άνθρωποι για εκλογή αρχηγού, όταν στο συνέδριο της συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι για τη διαμόρφωση του προγράμματος της ενώ δεν είναι μέλη της ΝΔ, δεν συμφωνώ ότι είναι φθαρμένο προϊόν. Έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται.

Μου μιλατε για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής λογικής. Σ’ αυτή την πλειοψηφία, δεν ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που έκανε τη μεγάλη στροφή στο Μνημόνιο;

Το τρίτο και τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο είναι προϊόντα της μεγάλης καθυστέρησης και της αδυναμίας που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36% από 4% γιατί υπεράσπιζε μία αντιμνημονιακή λογική, κάτι που αποδείχτηκε τελείως ψεύτικο. 36% δεν είναι αριστεροί, είναι ανάμεσά τους και κεντρώοι και κεντροδεξιοί.
Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα γιατί βρίσκεται στον αντίποδα όσων έλεγαν πριν εκλεγούν. Αυταπάτη θα ήταν αν έστω τώρα σταματούσαν τα ψέματα. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στην κυβέρνηση.

Αυτό που προσάπτουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι πολιτικοί του αντίπαλοι αλλά και κάποιοι εντός ΝΔ το έλεγαν πριν εκλεγεί αρχηγός – είναι ότι δεν έχει κοινωνική ευαισθησία, είναι καθαρός νεοφιλελεύθερος. Πώς θα πείσει ο Κυριάκος ότι θα προστατεύσει τους αδύναμους, τους μη προνομιούχους, όταν αυτά δεν μπόρεσε να τους προστατεύσει ούτε ο αριστερός Τσίπρας;

Αυτά τα σχήματα έχουν πάει περίπατο. Ο Κυριάκος μπορεί να φέρει δουλειές, κ επενδύσεις στην Ελλάδα. Πρέπει να παράξουμε πλούτο και αυτό πρέπει να το κάνει ένας άνθρωπος που πιστεύει στις επενδύσεις. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που έχει την εμπειρία, τη γνώση να φέρει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, που να υπερβαίνει το Μνημόνιο, ώστε το 2021 να πούμε ότι η πατρίδα μας ξαναστέκεται στα πόδια της.

Γιατί η ΝΔ ζήτησε πρόωρες εκλογές; Κάποιοι θεωρούν ότι έχει εγκλωβιστεί σε ένα πρόωρο, λανθασμένο αίτημα. Πώς συνάδει να ζητάτε πρόωρες εκλογές και να μην έχετε ταυτόχρονα καταθέσει συγκεκριμένη, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης;

Η πλειοψηφία των πολιτών αποτιμά αρνητικά τη διακυβέρνηση της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Υπάρχει το συνολικό πρόβλημα της χώρας, οπότε εκ των πραγμάτων τίθεται το ζήτημα των εκλογών. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα στη χώρα, ένα σύννεφο μελαγχολίας και κατάθλιψης έχει κυριεύσει τη χώρα.

Ο Κυριάκος είναι σε θέση να συγκεντρώσει γύρω του τους πιο άξιους Έλληνες για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μία νίκη της ΝΔ δεν θα είναι μία ρεβάνς, αλλά διέξοδος. Ο Κυριάκος έχει τις κατάλληλες γνώσεις, έχει μάθει να συνεργάζεται .

Η στρατηγική της ΝΔ είναι στρατηγική αυτοδυναμίας; Ή θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχουν συμμαχικές κυβερνήσεις για να κυβερνηθεί η χώρα από τις παρούσες συνθήκες;

Ο Κυριάκος θέλει να ενώσει πολιτικές δυνάμεις γιατί είναι πολιτικός του μέτρου και της συνεννόησης.
Ο εκλογικός νόμος μπορεί να συζητηθεί στα σοβαρά μόνο στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης.
Τις ιδιωτικοποιήσεις, υπέρ των οποίων πολεμάει ο Κυριάκος, θα τις ψηφίσει η ΝΔ την Κυριακή στη Βουλή, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου;

Το 4ο μνημόνιο είναι η λάθος συνταγή, όμως τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό το πρόγραμμα η ΝΔ θα τα στηρίξει. Είναι προφανές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, που είναι στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ, η ΝΔ θα τις στηρίξει.

Θα σας πω ένα σενάριο, γιατί ως αναλυτής, δεν μπορεί παρά να δουλεύετε πάνω σε σενάρια: Κλείνει η αξιολόγηση, ξεκινά και η συζήτηση για το χρέος, η Οικονομία επειδή είναι ενα σπιράλ και είναι στα πολύ κάτω της, αρχίζει να ανεβαίνει. Η κυβέρνηση δεν απειλείται με απώλεια κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο καιρός περνάει και η ΝΔ μένει με το αίτημα των πρόωρων εκλογών. Πώς σας φαίνεται;

Η ΝΔ θα παλέψει να επιβάλλει τις εκλογές όσο πιο γρήγορα, γιατί σχέδιο εξόδου από την κρίση μόνο ο Κυριάκος μπορεί να φέρει.

Η κυβέρνηση δεν βλέπω να εξαντλεί την τετραετία, υπάρχει «κόφτης» για την πορεία της κυβέρνησης μέσα στην κοινωνία, ο λαός αισθάνεται ότι έχει ακούσει μόνο ψέματα.