Ο Ν. Παππάς αναδιπλώνεται αλλά και απειλεί.”Θα φέρω σύντομα την τροπολογία για το κλείσιμο των καναλιών”.

Ομολογεί υποχώρηση μπροστά στην άγνωστη απόφαση του ΣτΕ. “Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα γίνει νέος διαγωνισμός από το νέο ΕΣΡ.” Η νέα τροπολογία θα κατατεθεί πριν την τελική απόφαση του ΣτΕ. Για χρονοβόρα διαδικασία μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.
Αμετακίνητος στην επιλογή του να κλείσει τα πέντε πανελλήνια κανάλια (MEGA,STAR,ALPHA,EPSILON,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) παραμένει ο Υπουργός επικρατείας. Μάλλον με νέα προθεσμία λειτουργίας τους όχι το πενθήμερο αλλά ίσως μερικές εβδομάδες ακόμα. Επαναφορά της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των καναλιών, που δεν έχουν λάβει άδεια πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα και την ερχόμενη Τετάρτη, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και την Μαριάννα Πυργιώτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς.

Τόνισε αν η διάταξη για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον υπουργό επικρατείας, που αφορά στην διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο θα διενεργήσει νέο διαγωνισμό και η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ακόμη ότι εφόσον το ΣΤΕ αποφανθεί πως μόνο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μπορεί να κάνει την αδειοδότηση των καναλιών θα επιστρέψουμε στο καθεστώς, που παραβίαζε την ρητή πρόνοια ότι για να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να υπάρχει άδεια και πρόσθεσε : «Αυτό το καθεστώς των 27 χρόνων έχει την πτυχή της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων επιχειρηματιών που δεν είχαν την δυνατότητα να μπουν στην αγορά στην οποία κάποιοι με μια σκοτεινή διαδρομή εκκινούσαν με περιφερειακή άδεια η οποία τη νύχτα γινόταν πανελλαδικής εμβέλειας».

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «με την στάση της έχει μπλοκάρει τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», ενώ έκανε λόγο για έναν κυκεώνα των συμφερόντων που έπαιξαν τα ρέστα τους σε αυτή την ιστορία. Ωστόσο είναι φανερό από τις τελευταίες δηλώσεις και συνεντεύξεις του ότι επιχειρεί μια αναδίπλωση νομιμότητας απέναντι στο Συμβούλιο Επικρατείας, αλλά και να ασκεί πολιτική πίεση σχετικά.