ΝΔ: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις και στη δημοκρατία η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές

«Η κυβέρνηση επέλεξε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική – φορολογική μεταρρύθμιση την Κυριακή του απίστου Θωμά και σημειολογικά αποτυπώνει την προσπάθεια που κάνει να παρουσιάσει ως επιτυχία την αποτυχία της να περικόψει 2,3 δις ευρώ από τις συντάξεις για τα επόμενα τρία χρόνια, να κόψει το ΕΚΑΣ από 120.000 δικαιούχους και να αυξήσει τη φορολογία ακόμα και 200% σε ορισμένες κοινωνικές τάξεις όπως είναι οι αγρότες».

Αυτό υποστηρίζουν στελέχη της Συγγρού επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα δώσει ίσως την πιο σκληρή μάχη της από τη μέρα που πέρασε στην Αντιπολίτευση, καθώς οι πάντες στο κόμμα έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι κάθε μέρα που περνά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η χώρα και η οικονομία βυθίζονται όλο και περισσότερο στο τέλμα.

Σε αυτή τη λογική η ΝΔ αναμένεται να ακολουθήσει σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή στην πρώτη μετά την θρησκευτική Ανάσταση μάχη στο κοινοβούλιο και με επιχείρημα ότι η οικονομική Ανάσταση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήλθε αλλά ούτε καν φαίνεται στον ορίζοντα.

Η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη να ψηφίσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα μέτρα στη Βουλή, και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος ο οποίος εξήγησε ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη». «Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ενισχυμένος εσωκομματικά μετά το Συνέδριο, έχει απορρίψει πλήρως τις εισηγήσεις ορισμένων στελεχών που του συνιστούσαν να είναι λιγότερο απόλυτος στην άρνησή του για στον σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης, γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία της χώρας από τις εκλογές, καθώς θεωρεί επικίνδυνη για τα οικονομικά και εθνικά συμφέροντα τη συνέχιση της παρουσίας του κ. Τσίπρα και της παρέας του στην εξουσία.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις και στη δημοκρατία η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές», έλεγε καθημερινός συνομιλητής του, που απηχεί τις απόψεις του προέδρου της ΝΔ.

«Άλλωστε τη συναίνεση που απλόχερα προσέφερε πέρσι το καλοκαίρι η ΝΔ στον κ. Τσίπρα υπερψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός την πέταξε στα σκουπίδια», έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού. «Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο ότι θα τηρούσε σήμερα οποιαδήποτε συμφωνία για συναίνεση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά γιατί θεωρούμε ότι είναι εθνική ανάγκη πλέον να φύγει από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση», συμπλήρωνε το ίδιο στέλεχος.

Παράλληλα όμως με την αντιπολίτευση στη Βουλή, που ενισχύει το ηγετικό προφίλ του προέδρου της ΝΔ στην κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον κ. Χατζηδάκη να επιταχύνει τις προσπάθειές του για ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος, γιατί εκτιμά ότι το κόμμα του πρέπει να πείσει το εκλογικό σώμα ότι όχι μόνο έχει τη διάθεση να κυβερνήσει διαφορετικά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει και τον τρόπο. Η παρουσίαση δε μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας θα είναι το «κλειδί» για να προσεγγίσει και να πείσει την κοινωνία ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι έτοιμος να κυβερνήσει το συντομότερο και για έναν επί πλέον λόγο. Διότι θεωρεί τον κ. Τσίπρα επικίνδυνα απρόβλεπτο και δεν αποκλείει σε περίπτωση που στριμωχθεί κι άλλο στο «καναβάτσο» της διαπραγμάτευσης να επιχειρήσει «ηρωική έξοδο», μέσω εκλογών ή να αποσείσει τις ευθύνες του για αλλαγές στις σχέσεις μας με την ΕΕ μέσω δημοψηφίσματος.

Με όλα τα ενδεχόμενα λοιπόν ανοικτά η ΝΔ ανεβάζει ρυθμούς με στόχο να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο την κυβέρνηση να πάει το συντομότερο σε εκλογές αλλά και να κερδίσει η ίδια πόντους στο πολιτικό σκηνικό ώστε να επανέλθει στην κυβέρνηση όσο το δυνατόν ισχυρότερη.