Μυστικά και παρασκήνια για Κύπριο δικηγόρο που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και αναφέρεται στα Panama Papers. Πώς μπλέκεται η ΑΥΓΗ.

Ο ίδιος απειλεί με μηνύσεις και το Μαξίμου διαψεύδει ειρωνικά. Όμως η Νέα Δημοκρατία επιμένει και ζητάει «καθαρές απαντήσεις».

Παράλληλα με τη συνεδρίαση της Κ.Ε. η άλλη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ξέσπασε, με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο Κύπριος δικηγόρος, του οποίου το όνομα περιλαμβανόταν στα Panama Papers, μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εθεάθη στο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για τη διαπλοκή. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι στενές και μάλιστα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Κύπριος διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση offshore εταιρειών. Ο ίδιος- σύμφωνα με την εφημερίδα- φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρείες, με έδρα τις Σεϊχέλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και αλλού. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου, όμως, εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Μάλιστα, αναφέρει η εφημερίδα, το όνομα του κ. Αρτεμίου εμπλέκεται και στα Panama Papers, την αποκάλυψη που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σάλο πριν από μερικούς μήνες.

«Η Κυβέρνηση – συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου», απαντά η ΝΔ στην κυβέρνηση.
«Δεν λένε, όμως, κουβέντα για την ταμπακιέρα», συνεχίζει η Πειραιώς και διατυπώνει τα εξής ερωτήματα:

«Επισκέφθηκε, ναι ή όχι, ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου; Με ποιους συναντήθηκε; Συνδέεται η επίσκεψή του, την οποία δεν διαψεύδει η παρέα του Μαξίμου, με τη συζήτηση στη Βουλή και την απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”; Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” στο Μέγαρο Μαξίμου; Μέχρι που φθάνει η συνεργασία τους;».
Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει ότι «είναι τουλάχιστον κωμικό η απολογούμενη Κυβέρνηση να μιλά για “συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα” τα οποία δεν έχει το θάρρος να διαψεύσει, όταν για χρόνια δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος».

ΝΔ: Τι γύρευε… η αλεπού στο παζάρι;

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις στον λαό.
«Αραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά; Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής; Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν;», είναι τα ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ.

«Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η ”αλεπού στο παζάρι”», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μαξίμου: Σπάει τα κοντέρ σοβαρότητας και γραφικότητας η ΝΔ

Η κυβέρνηση απάντησε μιλώντας για «φιάσκο» της ΝΔ, που «στην προσπάθειά της να “βγάλει λαβράκι” για την ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου, έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας και της γραφικότητας».

«Το κόμμα του κ. Χριστοφοράκου, της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων, του κ. Παπασταύρου, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς, των θαλασσοδανείων και των αθωωτικών τροπολογιών, προσπαθεί, να στήσει ένα αφήγημα διαπλοκής, γύρω από μια εταιρεία η οποία κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ, μόλις (!) δεκατέσσερις (14) φορές μικρότερο από το περίφημο μη εξυπηρετούμενο δάνειο (θαλασσοδάνειο) του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων”, αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει.

«Για να της βγει το αφήγημα, εξέδωσε σήμερα μια καταγέλαστη ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα. Φιάσκο. Ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί…».