Μπάζα και οικοδομικά υλικά Τσίπρα

Η Μαριλίζα προέρχεται από τα βάθη του βαθέος ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευθύνεται εν πολλοίς για την κατάντια της χώρας.

Η Κατερίνα Παπακώστα είναι προϊόν της λαϊκής Δεξιάς, φαν της περήφανης περιόδου Καραμανλή που εκτίναξε το δημόσιο χρέος, έκαψε, διόρισε κ.λπ.

Τα θυμίζω όλα αυτά γιατί η σκέψη μου αυτή την ώρα τρέχει σε όλους εκείνους που πρέπει να υπερασπιστούν τον ανασχηματισμό και να παρουσιάσουν την Παπακώστα, τη Μαριλίζα και τη Μυρσίνη Ζορμπά ως ανοίγματα σε προοδευτικές δυνάμεις.

Θα ήθελα επίσης να θυμίσω τι έγραφε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο Twitter, τον Νοέμβριο του 2011, για την κυβέρνηση Σαμαρά:
«Tο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά και 100% μνημόνιο».

Για τον Σαμαρά δεν ίσχυε, ο Τσίπρας το πέτυχε 100% για τη δική του κυβέρνηση.

Χωρίς αμφιβολία, το νέο κυβερνητικό σχήμα ήρθε για να χαρίσει σε όλους μας άφθονες στιγμές γέλιου.

«Μπλόκαρα, δεν ξέρω τι να πρωτοσαρκάσω», έγραψαν στα social media όσοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους: μια εξουθενωμένη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση να βαφτίζει «ανοίγματα» και «διεύρυνση» την υπουργοποίηση ατόμων από το πολιτικό πουθενά.

Κάποιοι Συριζαίοι εκτιμούν ότι με την Παπακώστα ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει το μάτι (μέσω ΑΝΕΛ) στους καραμανλικούς της ΝΔ που αισθάνονται αποξενωμένοι από τον Μητσοτάκη και τον Άδωνι. Με την Ξενογιαννακοπούλου, λένε, ο πρωθυπουργός κλείνει το μάτι στους παπανδρεϊκούς που αισθάνονται μακριά από τη Γεννηματά.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει: Όσο στενεύει ο χώρος για τον Τσίπρα -δημοσκοπικά, κοινωνικά και πολιτικά- τόσο οι οπαδοί του ονειρεύονται διευρύνσεις και άλλα σοσιαλδημοκρατικά παραμΙΘΑΚΙα. Χωρίς καμία ντροπή παρουσιάζουν τα μπάζα για πρώτης τάξεως οικοδομικά υλικά.

Προσώρας, ένα είναι βέβαιο: αν είχε εντάξει ο Τσίπρας και τον Ραγκούση στο νέο σχήμα, δεν θα είχαμε άλλα πνευμόνια για να γελάσουμε!

Οι πιο πονηρεμένοι με τα κόλπα Τσίπρα εκτιμούν ότι η μόνη είδηση του ανασχηματισμού είναι η εγκατάσταση ενός «πιστού» στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Καλογήρου είναι το θέμα, όχι η Μαριλίζα, λένε. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που θα ξεκινήσει άμεσα τα σίριαλ α λα Νetflix με δίκες, κακούς και σκάνδαλα.

Πάπαλα, λοιπόν, ο ανασχηματισμός και η διεύρυνση. Δίκες και κρεμάλες ονειρεύονται αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι, χωρίς μία συγγνώμη. Και το ερώτημα είναι: Πόσο χάλια είναι τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις δημοσκοπήσεις για να επιστρατεύονται Κουφοντίνες, Ρουβίκωνες, κρεμάλες και Κατερίνες;