«Μονογαμία»: Αρετή, διαστροφή ή πραγματικότητα;

Τι είναι η μονογαμία; Αρετή; Διαστροφή; Πραγματικότητα; Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το έργο του Χιλιανού συγγραφέα και ψυχίατρου Μάρκο Αντόνιο ντε λα Πάρα, «Μονογαμία», το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ζωής Ξανθοπούλου, στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17 – Μετς), τις Τρίτες 9, 16, 23 και 30 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Διεισδυτικά και με μεγάλη ακρίβεια, ο Μάρκο Αντόνιο ντε λα Πάρα έγραψε ένα έργο για τα ερωτικά ένστικτα και τις ενοχές των αντρών, για όλα όσα θα ήθελαν οι γυναίκες να ξέρουν ότι σκέφτονται οι άντρες, για την αδελφική αγάπη και, κυρίως, για τον προβληματισμό κάθε ανθρώπου σχετικά με το πόσο μονογαμικός είναι.

Ήρωες του έργου είναι δύο αδέλφια: ο Χουάν και ο Φελίπε. Ο Χουάν ζητάει από τον αδερφό του να τον βοηθήσει σχετικά με ένα πρόβλημα που τον βασανίζει. Η συνάντησή τους σε μια λέσχη συνοδεύεται από μυστικά, αποκαλύψεις, θεωρίες περί σχέσεων, ερωτικά προβλήματα, νοσταλγία και προβληματισμούς γύρω από τη μονογαμία. Σε αυτό το σημείο, ζητούν και τη βοήθεια του κοινού. Έτσι, οι ερωτικές ιστορίες διευρύνονται…

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου, μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου, φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Μπάμπης Γαλιατσάτος και ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς – Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr και viva.gr.

SHARE