Μόνο ένα σε όλη την περιοχή των Αθηνών και της Αττικής. Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας ανά κατηγορία.

Ξεχωρίζουν ποιοτικά όχι τόσο τα μεγάλα και ονομαστά ξενοδοχεία, αλλά τα λεγόμενα μεσαία σε γνωστές τουριστικές περιοχές. Tις λίστες με τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία για το 2017 ανακοίνωσε ο διεθνής ιστότοπος Trivago.

Τα Trivago Awards χωρίζονται σε 8 κατηγορίες, στην κάθε μία εκ των οποίων βραβεύθηκαν 10 ξενοδοχεία. Αναλυτικά, την πρώτη θέση στην κατηγορία «καλύτερο ξενοδοχείο 5 αστέρων» κατέλαβε το Lindos Blu στη Ρόδο. Κορυφαίο στην κατηγορία «καλύτερο ξενοδοχείο 4 αστέρων» αναδείχθηκε το Rocabella Mykonos Art Hotel and Spa. Tην πρώτη θέση στην κατηγορία «καλύτερο ξενοδοχείο 3 αστέρων» κατέλαβε το Eleonas Green Lodges στην Κρήτη. Κορυφαίο στην κατηγορία με τα καλύτερα εναλλακτικά καταλύματα που συμπεριλαμβάνουν όλες τις επιλογές διαμονής πέραν των ξενοδοχείων αναδείχθηκε το Casa Moazzo στην Κρήτη. Για την εξυπηρέτησή του στην αντίστοιχη κατηγορία ξεχώρισε το κατάλυμα Stelios Place στη Σαντορίνη.

Επιπλέον, την υψηλότερη θέση στην κατηγορία «καλύτερο πρωινό» κατέλαβε το Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα. Στην κατηγορία «καλύτερο δωμάτιο» την πρώτη θέση κατέλαβε το Atrium Prestige Thalasso στη Ρόδο. Κορυφαίο στην κατηγορία «καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής» αναδείχθηκε το Stelios Place στη Σαντορίνη.

Τουρισμός: Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Βρετανοί και το χειμώνα. Με ιδιαίτερη προτίμηση όχι τόσο την Αθήνα και την Αττική.

Η Κέρκυρα αναδεικνύεται ως το δημοφιλέστερο ελληνικό νησί για χειμερινές διακοπές, και ακολουθούν η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Σαντορίνη που προσελκύουν επίσης περισσότερους επισκέπτες από τη Βρετανία σε σχέση με πέρυσι.

Πρόσφατη έρευνα της βρετανικής Simply Holiday Deals αποκαλύπτει ότι το 90% των Βρετανών επιθυμούν να περνούν τις χειμερινές τους διακοπές σε περισσότερο ηλιόλουστες περιοχές της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Η έρευνα προσφέρει μια σειρά από ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών αδιαφορεί για τις επιπτώσεις του Brexit. Ακόμη, κι όταν ρωτήθηκαν για το αν ή όχι ο ιός Zika τους αποθαρρύνει από προορισμούς, όπως η Ταϊλάνδη, τα Μπαρμπέιντος και το Μεξικό, πάνω από το 60% απάντησαν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η Simply Holiday Deals προμηθεύει ταξιδιωτικές προσφορές για τα μέλη της στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ παρέχει επίσης ταξιδιωτικούς οδηγούς, επιλογές αναζήτησης και συμβουλές προς ταξιδιώτες, για ασφαλείς και οικονομικές διακοπές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Brian Jones, δήλωσε σχετικά με την έρευνα: «Υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών στην αγορά, ώστε αν δε λάβουμε υπόψη μας τι ζητά η πελατειακή μας βάση, μπορεί να χάσουμε τις καλύτερες ταξιδιωτικές προσφορές στο διαδίκτυο. Όπως φαίνεται και στα αποτελέσματα της έρευνας, τα μέλη μας έχουν σαφείς προτιμήσεις και εμείς τις αφουγκραζόμαστε».

On the Beach: +19% οι κρατήσεις από Βρετανία για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα.

Η ίδια τάση καταγράφεται και από τον leader της βρετανικής στις διακοπές παραλίας, On the Beach. Καθώς, φέτος καταγράφεται ισχυρή αύξηση της ζήτησης για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα από τη Μεγάλη Βρετανία, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 19% σε σχέση με πέρυσι.

Η χώρα μας παρουσιάζει την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης ανάμεσα στους ηλιόλουστους χειμερινούς προορισμούς. Ειδικότερα, η Κέρκυρα αναδεικνύεται ως το δημοφιλέστερο ελληνικό νησί για χειμερινές διακοπές, και ακολουθούν η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Σαντορίνη που προσελκύουν επίσης περισσότερους επισκέπτες από τη Βρετανία σε σχέση με πέρυσι. Σε πιο κάτω θέσεις του καταλόγου προτίμησης η Αθήνα και η Αττική, αλλά και η Κρήτη.