Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο Τσίπρας με τον «μποναμά» στους συνταξιούχους έχασε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων.

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που προκλήθηκε με τη συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με μεγάλη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο και πλειοψηφία στις Κυβερνήσεις της Ε.Ε.

Η συνέντευξη του προέδροιυ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» προκάλεσε άγρια κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής, ακολούθησε απάντηση της ΝΔ. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει: «Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες. Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα “Go back κυρία Μέρκελ”, “Go back κύριε Βέμπερ”» Και συμπληρώνει :«Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους. Καλή φώτιση!»

Βέμπερ: Ο Τσίπρας με τον «μποναμά» στους συνταξιούχους έχασε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους συνταξιούχους κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχαν αποκτήσει οι Ευρωπαίοι στο πρόσωπό του, τονίζει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.
Ο Γερμανός πολιτικός με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει πως «ήταν μονομερείς αποφάσεις, ενώ δυο μέρες πριν είχε αποφασιστεί ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα από τους άλλους εταίρους».

Μάλιστα ο κύριος Βέμπερ επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός αθέτησε την συμφωνία του με τους εταίρους και σε αυτό «κάνει λάθος». «Όταν παίρνεις τον Δεκέμβριο το μήνυμα πως θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με μειώσεις επιτοκίων και μερικές μέρες αργότερα αποφασίζονται μέτρα χωρίς συνεννόηση, καταστρέφεται η εμπιστοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Όλα με συνεννόηση. Εκεί κάνει λάθος ο Τσίπρας», τονίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που αναφορικά με τον ρόλο της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις αποφάσεις, λέει πως «είναι μια φωνή στο Eurogroup», και προσθέτει πως στο θέμα αυτό είχε θέση παρόμοια με του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επικεφαλής της Επιτροπής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΙΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΝΔ

Με ασυνήθιστη πολεμική και ρητορική από μια Κυβέρνηση, που συνεχώς απομονώνεται από ερείσματα στην Ευρώπη. Σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει συνέντευξη του επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Γερμανού, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι ο κ. Βέμπερ «είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του» και τον χαρακτηρίζει «καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη». Σημειώνει ότι «αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του». «Αυτούς», συνεχίζει, «που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους». «Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καθοδηγητής του κυρίου Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του», σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα είναι γνωστός «και για τη σκληρότητα με την οποία θέλησε και θέλει να τις επιβάλει στον ελληνικό λαό», επισημαίνοντας ότι «ήταν, εξάλλου, ο ίδιος ένας από τους πρωταγωνιστές στους εκβιασμούς εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015».

Σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «χωρίς να χάνει ούτε στιγμή το υπεροπτικό του ύφος που αναδεικνύει τον συγκαλυμμένο ρατσισμό του, στη σημερινή συνέντευξη του στα Νέα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ δεν βρίσκει μια λέξη να πει για την απώλεια 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας εξαιτίας των προγραμμάτων που ο ίδιος στήριξε από κοινού με τη ΝΔ, για τους λάθος πολλαπλασιαστές, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% το 2014, για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων». «Δεν αναγνωρίζει ούτε μια φορά ότι όλα αυτά έγιναν για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών, και όχι για να δείξει την αλληλεγγύη του ο κ. Βέμπερ προς το ελληνικό λαό», προσθέτει. Του καταλογίζει επίσης «υπέρμετρη αλαζονεία» που φανερώνει «η συγκατάβαση και η αυταρέσκεια με την οποία ομιλεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε αυστηρό ύφος ότι όμως ακόμα και ο κ. Βέμπερ «οφείλει να στέκεται με περισσότερο σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού και να μην καταφεύγει στο χυδαίο λαϊκισμό, που υπερβαίνει τα όρια της κωμικότητας για να δικαιολογήσει τις ήδη δοκιμασμένες καταστροφικές του συνταγές». Προσθέτει ότι «δεκάρα τσακιστή δεν δίνει ο πρόεδρος του ΕΛΚ και η ευρωπαϊκή ελίτ που ο ίδιος αντιπροσωπεύει για τον «λιθουανό οικοδόμο» και τον «γερμανό εργάτη». Όπως δεν δίνει, βεβαίως, και για τον έλληνα συνταξιούχο, αφού μοναδική έγνοια της συνομοταξίας του είναι τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του. Αυτούς που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής».

Τι απαντά η ΝΔ
Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες. Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα “Go back κυρία Μέρκελ”, “Go back κύριε Βέμπερ”. Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους Καλή φώτιση!».