Σωματικά και ψυχικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων αυξημένος κίνδυνος παχυσαρκίας, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών προσβολών, άγχους και κατάθλιψης, μπορεί να προκαλέσει το να κοιμάσαι λιγότερες από επτά ώρες την ημέρα.
Αυτό υποστηρίζει προσχέδιο έρευνας για τη δημόσια υγεία που διέρρευσε από το βρετανικό Υπουργείο Υγείας, και δημοσιεύει ο Guardian.
Το κείμενο που διέρρευσε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως στόχο αφενός να ενημερώσει για το ενδεχόμενο έκδοσης μια ξεκάθαρης εθνικής οδηγίας για τις συνιστώμενες ώρες ύπνου των ατόμων σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους παράγοντες που μπορούν να στηρίξουν τον υγιή ύπνο.
Έρευνες από το Συμβούλιο Ύπνου και την εταιρεία ερευνών YouGov αποκαλύπτουν ότι ένας στους τρεις Βρετανούς πολίτες κοιμάται συστηματικά λίγο, παρ’ όλο που πολλές μελέτες έχουν επισημάνει την αξία του ύπνου. Νωρίτερα φέτος, σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Medicine», ομάδα γερμανών επιστημόνων ανακάλυψε ότι ο ύπνος βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος να χτυπήσουν τους στόχους τους (εισβολείς) και να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις.
Επιπλέον, πέρυσι ο Guardian αποκάλυψε ότι χιλιάδες παιδιά και έφηβοι αντιμετωπίζουν αυξανόμενες κρίσεις αϋπνίας, με τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία νέων ανθρώπων με διαταραχές ύπνου να αυξάνεται κατακόρυφα σε ένα διάστημα έξι ετών (2012-2018)