Κυρ. Μητσοτάκης «Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και να γίνουν».

Επί δύο χρόνια ούτε μία δημοσκόπηση δεν δείχνει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ η έστω παράσταση νίκης.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν άνετη διαφορά τουλάχιστο 8-10 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν κατάρρευση των ΑΝΕΛ και αρχίζουν μην αποκλείουν τη συγκέντρωση εκλογικών ποσοστών στη ΝΔ πάνω από 35-36% δηλαδή αυτοδυναμίας στη νέα Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής το δημαρχείο της Πύλης Τρικάλων, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής, με απόψεις σε βάθος..

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και πως εγκλώβισε τη χώρα σε μια παρατεταμένη λιτότητα, ενώ ισχυρίστηκε πως η ΝΔ έχει σχέδιο για να τη βγάλει από την κρίση. «Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται. Δεν μένουμε στο μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα, προχωρούμε σε συστηματική δράση σε όλη την Ελλάδα. Απλώς αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι η πλειοψηφία του λαού θα αγκαλιάσει την πρότασή μας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζεται ένας δυναμικός μετασχηματισμός του για να γίνει πυλώνας ανάπτυξης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους ορεινούς δήμους.

Για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στους δήμους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη και σημείωσε χαρακτηριστικά: «θέλουμε να δώσουμε αρμοδιότητες στους δήμους. Οι προτεινόμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα μας βρουν κάθετα αντίθετους. Η απλή αναλογική θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία» υποστήριξε.