Κορκίδης: Να μην ξεχαστούν σε δυο μήνες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

«Διαχρονικά το ζητούμενο για όλους εμάς τους πολίτες είναι η λήψη μέτρων, καταρχάς για πρόληψη και όχι τελικά για καταστολή, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η απώλεια ανθρώπινης ζωής ούτε κοστολογείται, ούτε αποζημιώνεται».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης σχετικά με την ανακοίνωση της κρατικής δέσμης μέτρων για τους πληγέντες και τις ζημιές στην Αττική.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική και Δυτική Αττική και μετά από έκτακτες κυβερνητικές συσκέψεις, το Ελληνικό Κράτος αποφάσισε να προωθήσει δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Τα μέτρα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Α) Μέτρα για την άμεση αρωγή και ενίσχυση των πληγέντων

Β) Μέτρα αποζημίωσης και ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων και

Γ) Μέτρα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών των ιδιωτών αλλά των Δημόσιων Υποδομών.

Πλέον, σκοπός και υποχρέωση όλων των φορέων είναι να μην επιτρέψουμε όλα τα κρατικά μέτρα που ανακοινώθηκαν επισήμως από την ελληνική Κυβέρνηση να ξεχαστούν σε δύο μήνες και να χρονίζουν όπως πολλάκις συνέβη σε πολλές καταστροφές στο παρελθόν, εξαιτίας της γραφειοκρατίας αλλά και των “γενναιόδωρων” εξαγγελιών, χωρίς περιεχόμενο.

Διαχρονικά το ζητούμενο για όλους εμάς τους πολίτες είναι η λήψη μέτρων, καταρχάς για πρόληψη και όχι τελικά για καταστολή, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η απώλεια ανθρώπινης ζωής ούτε κοστολογείται, ούτε αποζημιώνεται. Από αυτή την εθνική τραγωδία κρατάμε την Αλληλεγγύη, τη Συμπαράσταση και την Ανθρωπιά που για άλλη μία φορά προσέφεραν απλόχερα όλοι οι Έλληνες…».