Καθημερινές πλέον οι διαμαρτυρίες και οι εντάσεις στο χώρο των συνταξιούχων κάθε κατηγορίας.«Ψεύτες, μας τελειώσατε!»

Βρισκόμαστε μάλλον στην φάση ενός μεγάλου κοινωνικού κινήματος διαμαρτυρίας, με επικεφαλής τους συνταξιούχους που όλοι γνωρίζουν σημαντικές περικοπές στις κύριες συντάξεις τους, τις επικουρικές και τα ειδικά επιδόματα. Καθημερινές πλέον οι διαμαρτυρίες, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις άλλες πόλεις. «Τώρα μας στέλνουν και εγγράφως τα ψέματα» φώναξαν και έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπ. Εργασίας.

Χιλιάδες συνταξιούχοι με τα βιβλιάρια στα χέρια βγήκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Αφού ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά, έφτασαν έξω από το υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου όπου και έκαψαν τις επιστολές που τους έστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να τους ενημερώσει για τις περικοπές που υπέστησαν.

Κρατώντας πανό στα χέρια φωνάζουν «Ψεύτες, μας τελειώσατε!» και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος όπου και διαλύθηκαν στον Άγνωστο Στρατιώτη.

«Μας εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», λένε και καταγγέλλουν τον υπουργό πως διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. «Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν πάει άλλο! Αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Έχω βιβλιάριο στα χέρια που δείχνει ότι μου πιστώθηκαν 209,03 ευρώ. τα τρία λεπτά τα χαρίζω στον Κατρούγκαλο να τα φάει» λέει ένας συνταξιούχους.

«Θα πέσουν και αυτοί. Κανένα καθεστώς δεν θα μείνει γιατί και αυτοί είναι καθεστώς» προσθέτει οργισμένος ένας δεύτερος συνταξιούχους.

«Λένε ψέματα και μας τα σερβίρουν και εγγράφως» προσθέτει ένας τρίτος και φωνάζει «δυστυχώς είναι ξεπουλημένο όλο το πολιτικό προσωπικό».

Πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» σημείωναν σε σχετική ανακοίνωσή τους. Αναφέροντας, συγκεκριμένες περιπτώσεις περικοπών οι οποίες έχουν μεταβάλλει τις συντάξεις αυτές και τις κρατήσεις τους αναδρομικά, σε απλά φιλοδωρήματα των 50, 100, 150 ευρώ το μήνα.