Κ. Πουλάκης: Στις 24 Ιουλίου, η κυβερνητική πρόταση για το Νέο Σύνταγμα

Επισπεύδει τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος το Μαξίμου, σε μία προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τα δύσκολα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης στις 24 Ιουλίου θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση για το νέο Σύνταγμα. Μλώντας στο Mega επισήμανε πως η συνταγματική αναθεώρηση είναι “ένα παζλ μεγάλων αλλαγών”

Η ΝΔ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είχε αποφασίσει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά χωρίς άμεση εκλογή του από το λαό, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην Καθημερινή, τάχθηκε υπέρ εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό

«Η συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εκ του πονηρού» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος αποσαφήνισε και το πολιτικό του μέλλον με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι είναι από τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές τους οποίους θα ήθελε να δει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Άλλο να συγκυβερνάς σε περίοδο κρίσης και άλλο να μετατοπίζεσαι πολιτικά. Από την κεντροαριστερά θα φύγω οριζοντίως» ξεκαθάρισε.