Κ. Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, οι στόχοι της κυβέρνησης

Γερό στομάχι και καλή δύναμη ευχήθηκε στο νέο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στην πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης θα αφορά στην οργάνωση του κράτους και το δεύτερο στις κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και στην επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης οι υπουργοί έλαβαν τους μπλε φακέλους οι οποίοι περιλαμβάνουν 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα στο Ταμείο Ανάκαμψης και 959 συνολικά επιχειρησιακές δράσεις.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων και προσδιόρισε  ως προτεραιότητες καλύτερους μισθούς, την καλύτερη δημόσια Υγεία, καλύτερο κράτος και μία καλύτερη ζωή σε ισχυρή Ελλάδα.

Τόνισε παράλληλα ότι αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και ζήτησε από τους υπουργούς “λίγα λόγια, πολλή δουλειά”, καθώς και συνολική υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής.

Τέλος, επισήμανε ως προτεραιότητες την οικονομική ανακούφιση των πολιτών και την αντιμετώπιση του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ενώ με αφορμή την επίσκεψή του το  απόγευμα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι αυτό βρίσκεται στην καρδιά του κυβερνητικού σχεδιασμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το κοινωνικό κράτος πρέπει να στηρίζεται σε γερά οικονομικά θεμέλια.

Τέλος προανήγγειλε και νομοθετική υποχρέωση για τα κόμματα ώστε τα προεκλογικά προγράμματά τους να κοστολογούνται από ανεξάρτητο φορέα.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία ξεκινώντας από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στην διήμερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην ατζέντα του οποίου βρίσκεται και το μεταναστευτικό που αποτέλεσε αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

SHARE