Κ. Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Συνταγματικού, κατά Τσίπρα-υπουργών: «Λάθος η τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου και οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη».

Και δεύτερος με διαφωνία.

Δεύτερη διαφοροποίηση και κριτική για τον διορισμό της Βασ. Θάνου στο Μαξίμου από τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρό παθολόγο Σάκη (Αθανάσιο) Παπαδόπουλο.

Μπορεί να  μην  εκφράζονται δημόσια  πολλοί, αλλά δεν είναι λίγοι οι βουλευτέςκαι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,που δυσφορούν  τόσο  για τις  συνεχείς επιθέσεις   κορυφής  κατά της Δικαιοσύνης  λχ. από τους  υπουργούς  κκΠολλάκη και Παπαγγελόπουλο( χθές προστέθηκε με  δικές του επικρίσεις για τα εργασιακά θέματα κατά της Δικαιοσύνης ο Πρωθυπουργός) όσο και για περιπτώσεις   τραυματικές  πολιτικά, όπως συμβαίνει με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.Και παράλληλα βέβαια με την περίπτωση  του Παν. Καμμένου,που επίσης  έχει δημιοτυργήσει ρωγμές ενότητας  στη κυβερνητική παράταξη.

Όμως,  οι προβληματισμοί αρχίζουν να γφίονται έντονοι και οι διαφοροπιήσεις  γραμμ΄λης ανοικτές. Δύο συγκεκριμένα χθες, από  ένα  Ευρωβουλευτή και ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφείς αποστάσεις τόσο από την επιλογή Τσίπρα να διορίσει την Βασιλική Θάνου νομική σύμβουλο στο Μαξίμου, όσο και από τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της Δικαιοσύνης, πήρε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο APT ρωτήθηκε σχετικά με τις επιθέσεις υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης με χαρακτηρισμούς του τύπου «θεσμικό εμπόδιο».

«Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα» είπε αρχικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει με νόημα:

«Η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και η εκτελεστική εξουσία πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης Και μάλιστα πρέπει να ενισχυθεί αυτή η ανεξαρτησία και να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος με τις επιλογές από το υπουργικό συμβούλιο». Κατά τον Κ. Χρυσόγονο, «κριτική μπορεί να γίνεται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη, αλλά να γίνεται με αυτοσυγκράτηση ώστε να μην μπορεί να παρερμηνευτεί ως προσπάθεια επηρεασμού και παραβιάσεως της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Πρέπει λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη να αυτοσυγκρατούνται».

Ερωτηθείς ειδικά για την τοποθέτηση της μέχρι πρόσφατα προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο Μαξίμου, ο Κ. Χρυσόγονος επεσήμανε: «Πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις ανωτάτων δικαστικών ή έστω προσφάτως αφυπηρετησάντων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών σε θέσεις οι οποίες υποδηλώνουν εμπιστοσύνη είτε προς την κυβερνητική εξουσία είτε προς κόμματα». Δεν είναι το μόνο παράδειγμα αυτό (σ.σ. με την κυρία Θάνου) είπε φέρνοντας και το παράδειγμα της τοποθέτησης του Χαράλαμπου Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

«Το ότι έγιναν λάθη από τη μια πλευρά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και από την άλλη.

Πρέπει να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» είπε με έμφαση ο Κ. Χρυσόγονος.

Αντίθετος και ο  βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος στην τοποθέτηση της Θάνου στο Μαξίμου

Την αντίθεσή του στην τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο γραφείο του πρωθυπουργού, εξέφρασε ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, και ξεκαθαρίζοντας ότι μεταφέρει την προσωπική του άποψη, ανέφερε ότι «δεν ήταν καλό το ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τοποθετήθηκε σε μια πολιτική θέση».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις τελευταίες δηλώσεις της, ανέφερε ότι «δεν συνάδουν με μια πολιτικοποίηση ενός ρόλου, ο οποίος είναι διαφορετικός πριν από δεκαπέντε ημέρες και διαφορετικός τώρα».

SHARE