Ισραηλινοί μαθητές χόρευαν γυμνοί (!) σε ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου στην Πολωνία!

Για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαϊντάνεκ στην Πολωνία συνελήφθησαν δύο Ισραηλινοί μαθητές λυκείου, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, χόρευε γυμνός!

Οι μαθητές βρέθηκαν στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης με συμμαθητές τους στο πλαίσιο σχολικής εκπαιδευτικής εκδρομής με στόχο την ενημέρωσή τους για το Ολοκαύτωμα.

Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν σε κάμερες ασφαλείας και το προσωπικό ενημέρωσε τις Αρχές, που έστειλαν περιπολικό και τους συνέλαβε. Ο ένας εκ των δύο, αυτός που εξέθεσε γυμνά τα οπίσθιά του, πλήρωσε πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για βεβήλωση μνημείου, ενώ στον άλλο έγιναν αυστηρές συστάσεις. Αμφότεροι πάντως εστάλησαν συνοδεία καθηγητού τους πίσω στην πατρίδα τους. Το υπουργείο Παιδείας στο Τελ Αβίβ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «αντιμετωπίζει με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα οποιαδήποτε συμπεριφορά προσβάλλει αξίες στη διάρκεια ταξιδιών στο Ισραήλ. Στην προκειμένη περίπτωση λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς των μαθητών τους επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα».

Το περιστατικό είναι από τα σοβαρότερα με πρωταγωνιστές Ισραηλινούς μαθητές στη διάρκεια οργανωμένων εκδρομών στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι φοιτητές προξένησαν καταστροφές στους τοίχους του στρατοπέδου θανάτου του Άουσβιτς, ενώ άλλοι κουβάλησαν ναρκωτικά στη Βαρσοβία. Προ διετίας μαθητές σε σχολική εκδρομή ανήρτησαν σημαία του Ισραήλ με την επιγραφή «θάνατος στους αριστεριστές» σε μνημείο θυμάτων εκτελεσθέντων από τους Ναζί στο δάσος Λοπούχοβο.