Ιππότης χρίστηκε ο Ρίνγκο Σταρ των Beatles

Ο πρώην ντράμερ των Beatles, Ρίνγκο Σταρ, χρίστηκε ιππότης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο 77χρονος μουσικός από το Λίβερπουλ που τώρα ζει στο Λος Άντζελες τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική, καθώς το όνομά του περιλαμβανόταν φέτος στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρίτσαρντ Στάρκι, συμμετείχε με τους Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Τζον Λένον στα θρυλικά Σκαθάρια, όταν αντικατέστησε τον ντράμερ Πιτ Μπεστ, το 1962, και περιστασιακά τραγουδούσε, κυρίως στα κομμάτια «Yellow Submarine» και «With a Little Help from my Friends».

Από το 1988, ο Ρίνγκο Σταρ, ως Σκαθάρι, συμπεριλήφθηκε στο «Rock and Roll Hall of Fame», μια τιμητική διάκριση για καλλιτέχνες της ροκ, και το 2015 τιμήθηκε με τον ίδιο τίτλο για τη σόλο καριέρα του, μετά τη διάλυση του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος.

Με αρκετή δόση χιούμορ ο ίδιος ανέφερε ότι: «Δεν ξέρω πώς να κάνω χρήση του τίτλου αυτού σωστά», είπε την ώρα που έδειχνε το παράσημό του ο Σερ Ρίτσαρντ Στάρκι σε δημοσιογράφο του BBC μετά την τελετή, «αλλά περιμένω εσείς να κάνετε χρήση αυτού».