Η νέα ταινία του Κουστουρίτσα με ηθοποιό τον πρώην πρόεδρο της Ουρουγουάης [εικόνες]

Ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τον κεντρικό χαρακτήρα της τελευταίας του ταινίας, τον πρώην πρόεδρο της Ουρουγουάης, πρώην αντάρτη του αριστερού κινήματος, Χοσέ Μουχίκα.

Γνωστό ως «El Presidente mas pobre» (ο φτωχότερoς αρχηγός κράτους) ή απλώς ως «El Pepe».

Ο Σέρβος σκηνοθέτης ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Τελευταίος Ήρωας» (Last Hero) στο αγρόκτημα του Χοσέ Μουχίκα, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα χαρακτήρισε τη νέα του ταινία κορύφωση του θαυμασμού του για την αριστερά της Λατινικής Αμερικής, η οποία σήμερα έχει πολύ λίγους ήρωες, όπως είπε.

«Γεννήθηκα ιδεαλιστής» ανέφερε ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Οταν άκουσα για έναν πρόεδρο που εξακολουθεί να οδηγεί το τρακτέρ του και να κάνει επισκευές στο σπίτι του … είπα: Αυτός είναι ο άνθρωπος μου. Και δεν έκανα λάθος».

Τα γυρίσματα έγιναν στο αγρόκτημα του Μουχίκα Τα γυρίσματα έγιναν στο αγρόκτημα του Μουχίκα

Ο Μουχίκα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο όταν στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας (2010-2015) ζούσε στο αγρόκτημά του, οδηγούσε το Vw Beetle (Σκαθάρι) αυτοκίνητό του και έδινε το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Σήμερα ο 81 ετών γερουσιαστής Χοσέ Μουχίκα έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του επικρίνοντας τον καπιταλισμό και τη σπατάλη στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ.

«Οταν άκουσα για έναν πρόεδρο που εξακολουθεί να οδηγεί το τρακτέρ του και να κάνει επισκευές στο σπίτι του ... είπα: Αυτός είναι ο άνθρωπος μου»«Οταν άκουσα για έναν πρόεδρο που εξακολουθεί να οδηγεί το τρακτέρ του και να κάνει επισκευές στο σπίτι του … είπα: Αυτός είναι ο άνθρωπος μου»