Η κυβέρνηση τρέχει να σώσει την εικόνα -Νέα εμφάνιση Τσίπρα για τις αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Μετά την επιχειρησιακή…παραλυσία στο Μάτι, ο Τσίπρας τώρα εξαγγέλλει τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας.

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 2 το μεσημέρι, παρόντος του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, αναμένονται τα αποκαλυπτήρια για τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας.

Με την εθνική τραγωδία στο Μάτι και τα αλλεπάλληλα επιχειρησιακά και επικοινωνιακά λαθών που τη συνόδευσαν, το Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας αναζητούν μέσω δημόσιων παρεμβάσεων να αλλάξουν την εικόνα οργής της κοινωνίας για τους χειρισμούς της καταστροφής.

Ετσι για λόγους επικοινωνιακούς και συμβολικούς, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο υπουργείο. Ενώ, στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε και ο νέος επικεφαλής, Γιάννης Ταφύλλης. Επιλογή που έχει επικριθεί σφοδρά από τον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε συνέντευξή του ότι ανέμενε ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επιχειρησιακής επάρκειας.

Στα ύψη η κόντρα με τη ΝΔ

Κατά τα λοιπά,με το βλέμμα στις διαδικασίες αποκατάστασης, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πολιτική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για δική της ευθύνη σε ο,τι αφορά την τροπολογία που φέρει τις υπογραφές υπουργών της και δια της οποίας αναστέλλονταν κατά το παρελθόν οι κατεδαφίσεις.

«Το παλιό σύστημα εμπόδισε την διόρθωση των στρεβλώσεων, έχουμε ήδη κατεδαφίσει αυθαίρετα στην παραλία του Σχοινιά» είπε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας το μότο Τσίπρα, ότι δηλαδή μπαίνει τέλος στις οικιστικές στρεβλώσεις.