Η Huawei σχεδιάζει το λανσάρισμα 5G smartphones έως το 2019

Η Huawei αποκάλυψε τις προθέσεις της σχετικά με το εμπορικό λανσάρισμα 5G smartphones το αργότερο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Μέρος των σχετικών αποκαλύψεων έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei για τα καταναλωτικά προϊόντα, Yu Chengdong, κατά τη διάρκεια του World Internet Conference στην Κίνα. Προηγουμένως η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να λανσάρει hardware προϊόντα με συνδεσιμότητα 5G έως το 2018.

Η νέα ανακοίνωση φαίνεται ότι συνδυάζεται με την πρόθεση της εταιρείας να υιοθετήσει τη συνδεσιμότητα σε δίκτυα 5G παράλληλα με την εισαγωγή ενός νέου chipset, δικής της κατασκευής. Επιπλέον, το στέλεχος της Huawei προχώρησε στη διευκρίνιση ότι επεξεργαστές με ενσωματωμένη ικανότητα AI, όπως ο πρόσφατος Kirin 970, θα έρθουν σε περισσότερες συσκευές από το επόμενο έτος.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Android Headlines, η κίνηση της Huawei προς το 5G ενδεχομένως να είναι απόρροια και των εξελίξεων στον συγκεκριμένο τομέα αφού έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία το πρώτο σύστημα 5G New Radio από τις ZTE, Qualcomm και China Mobile. Η τελευταία είναι κρατικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Κίνα, χώρα στην οποία εδρεύει και η Huawei.

SHARE