Γεωργιάδης Δεν πάμε για πρόωρες εκλογές. Είναι κολλημένοι σαν στρείδια στην εξουσία και θα κάνουν κάθε συμβιβασμό και η υποχώρηση.

Παριστάνουν ότι «τα σπάνε» με τους θεσμούς, ψηφίζοντας τα πάντα στο τέλος.
Βεβαίως κολλημένοι όπως είναι στην εξουσία, την οποία απολαμβάνουν, δεν έχουν πρόθεση να πάνε σε πρόωρες εκλογές(άν και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πολιτική τους χρησιμότητα) εκτοξεύοντας δήθεν πατριωτικές και σοσιαλιστικές κορώνες. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εξουσιομανία και την κυβέρνηση για εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας.

«Η χώρα δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση στους ξένους ότι δεν σέβεται τις συμφωνίες», υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και την υπερψήφισή του έκτακτου επιδόματος από τη Βουλή. «Ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι παραβιάζει τη συμφωνία που ο είχε ο ίδιος υπογράψει το καλοκαίρι», σημειώνει.

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ «κέρδισε» με τη στάση της στο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν δρα με γνώμονα του αν θα κερδίσει ή θα χάσει αλλά με κριτήριο του τι είναι σωστό. «Τώρα χρειαζόμαστε τον μέγιστο βαθμό αξιοπιστίας για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα εξασφαλίσει το μέλλον μας».

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί πως με το «παρών» που ψήφισε η ΝΔ είπε, ταυτόχρονα, «ναι» στο επίδομα αλλά «όχι» στον τυχοδιωκτισμό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε, εμμέσως, το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «θα κάνει τα πάντα» για να παραμείνει στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τον «εξουσιομανή».

«Δε θα διστάσει να πει ένα ακόμα μεγάλο «ναι» στους Ευρωπαίους, προκειμένου να μη χάσει την καρέκλα (…) Η παραμονή του όμως στην εξουσία δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Η κοινωνία βοά, δεν αντέχει άλλο την οικονομική κατρακύλα και τη μιζέρια. Επιζητά άμεσα πολιτική αλλαγή για να βγει από το αδιέξοδο που την οδήγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αργά ή γρήγορα θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει», προσθέτει, διαβεβαιώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα.

Κλείνοντας, ο αντιπροέδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «παριστάνει» ότι διαπραγματεύεται και μετά «δήθεν τα σπάει» με τους θεσμούς, «ψηφίζοντας τα πάντα» στο τέλος «με βαριά καρδιά», όπως δηλώνουν συχνά οι αρμόδιοι Υπουργοί και όπως πειθαρχούν ομόφωνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ..