Φωτιά Μάτι: 87 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές – Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Φωτιά Αττική: Ανεβαίνει κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική τη Δευτέρα (23/07) – Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, Νίκο Καρακούκη, το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές σε 86 σορούς – Κατέληξε στον «Ευαγγελισμό» ένας 62χρονος εγκαυματίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 87 – Αγωνία και βουβός πόνος έξω από το Νεκροτομείο Αθηνών

Λίγο μετά τις 15:00 έγινε γνωστό ότι κατέληξε – σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- ένας 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού». Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά ανέρχεται σε 87.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα, την ολοκλήρωση των νεκροτομών στις 86 σορούς που μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επι των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Καρακούκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί ήταν 84.

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.

fwtia attikh 10