Φιλοπάππου: Πού στρέφονται οι έρευνες για τους δράστες της μοιραίας ληστείας

Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας που είχε σαν τραγική κατάληξη το θάνατο ενός 25χρονου άνδρα στο λόφο του Φιλοπάππου.

Τουλάχιστον 10 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε είναι σεσημασμένοι για βίαιες ληστείες σε δρόμους, βρίσκονται στο στόχαστρο των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι έρευνες εστιάζονται σε υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερίας ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για τυχόν εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού που μπορεί να άφησαν οι τρεις δράστες της μοιραίας ληστείας στην τσάντα της κοπέλας από την Πορτογαλία που βρισκοταν μαζί τον άτυχο 25χρονο.

filopappou4 Copy

Αναθεωρούνται τα μέτρα ασφαλείας

Αναθεωρείται το σχέδιο αστυνόμευσης του Φιλιπάππου μετά από τον τραγικό θάνατο του 25χρονου, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχύει τις περιπολίες στην περιοχή κατόπιν και της αυτοψίας του νέου αρχηγού της, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, στο σημείο.

filopappou4 Copy

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση.

Στόχος είναι να φυλάσσεται στο σύνολό του το σημείο, ακόμη και σε δύσβατα σημεία, κάτι που οδήγησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να προκρίνουν τη χρήση μηχανών motocross για τις περιπολίες ώστε οι αστυνομικοί να έχουν πρόσβαση παντού.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που περπάτησαν στου Φιλοπάππου εντόπισαν τα «τρωτά» και σκοτεινάσημεία, όπου θα πραγματοποιούνται πεζές περιπολίες από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, τις βραδινές ώρες οι αστυνομικοί θα πηγαίνουν με φακούς σε μονοπάτια και θα προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», κατά διαστήματα θα πραγματοποιούνται και αιφνιδιαστικές οργανωμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης ή της ΟΠΚΕ.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αλλάξει και το ωράριο των περιπολιών και να λήγει πλέον στη 1:00 και όχι στις 23:00, όπως ίσχυε μέχρι προχτές.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να τεθούν άμεσα σε ισχύ, ώστε να μειωθεί αισθητά η εγκληματικότητα στο σημείο και να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά όπως αυτό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.