Ερντογάν: Οι Τούρκοι ήταν θύματα γενοκτονίας

«Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νιώθει ντροπή». Αυτό διατράνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα πραγματικά θύματα γενοκτονίας είναι οι Τούρκοι. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Σαμψούντα και ανήμερα της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της τελικής φάσης της γενοκτονίας των Ποντίων, ο Ερντογάν προχώρησε στις παραπάνω προκλητικές δηλώσεις.

 

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους από την ιστορική αποβάθρα της περιοχής, όπου πριν από έναν αιώνα είχε αποβιβαστεί ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για να ξεκινήσει ο πόλεμος κατά των ξένων δυνάμεων, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε:

 

«Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια».

 

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του ποντιακού Ελληνισμού

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNN Turk, υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν έχει υποπέσει σε κάνενα λάθος, αλλά μόνο έδιωξε όσους την πρόδωσαν.

 

«Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός».

 

Ακόμη, ο Έρντογάν αναφέρθηκε στη «μάχη», όπως χαρακτηριστικά είπε, που δίνει η «Τουρκία ενάντια σε όσους θέλουν να αποδυναμώσουν την τουρκική εθνική ασφάλεια και οικονομία».

 

Δήλωσε, επίσης, πως γνωρίζει «ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να πλήξουν τη χώρα» με διάφορα μέσα, όπως οι κυρώσεις, και προειδοποίησε πως η Άγκυρα θα χαλάσει τα σχέδιά τους.

SHARE