Συνάντηση Μητσοτάκη με Κατάινεν για τα επενδυτικά σχέδια του προγράμματος Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, κ. Γίρκι Κατάινεν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη επιτάχυνσης της προώθησης επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα Γιούνκερ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που βοηθάει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον κ. Κατάινεν ότι η Νέα Δημοκρατία

προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζει συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην κατάρτιση των επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.