Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων υποχρέωσε τους δικαστές στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης να αφήσουν ελεύθερους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα εκτεταμένα επεισόδια, τα οποία διαδραματίστηκαν στο ματς Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό.

Μετά τα επεισόδιο στο γήπεδο της Τούμπας στα δικαστήρια παραπέμφθηκαν 13 από τους συνολικά 15 συλληφθέντες. Οι άλλοι δύο θα δικαστούν τον Μάιο σε δικαστήριο ανηλίκων, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Μετά από σχετικό αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη, παρότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διεξαχθεί κανονικά, ενώ όλοι οι κρατούμενοι αφέθηκαν -αυτοδικαίως- ελεύθεροι έως τη νέα δικάσιμο στις 5 Απριλίου.

Δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, που από νωρίς βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις άκουσαν για την άρση της κράτησης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο διώκονται για πράξεις συνδεόμενες με τον Νόμο περί Αθλητικής Βίας.