Ειδικό βραχιόλι που προστατεύει από τον ήλιο!!

Με σκοπό την πρόληψη από τον επιβλαβή για τον οργανισμό μας ήλιο, Σουηδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα ειδικό βραχιόλι το οποίο, καθώς θα το φοράμε, θα δείχνει πότε τα ποσοστά της ηλιακής ακτινοβολίας γίνονται επικίνδυνα για το δέρμα μας, αλλάζοντας χρώμα. Έτσι θα καταλαβαίνουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθίσουμε στη σκιά και να προστατευτούμε από τα εγκαύματα.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι για κάθε τύπο δέρματος θα υπάρχει και διαφορετικό χρώμα βραχιολιού, το οποίο θα είναι μιας χρήσης, και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, θα πωλείται σε προσιτή τιμή για όλους.

Συνεπώς, σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες που είναι πιο επιρρεπείς στα ηλιακά εγκαύματα, το ειδικό βραχιόλι θα αλλάζει χρώμα πολύ πιο γρήγορα, απ’ ότι σε σκουρόχρωμα δέρματα, προειδοποιώντας για το χρονικό περιθώριο έκθεσης στον ήλιο.

Το χρώμα του βραχιολιού αρχικά είναι κίτρινο. Αλλά όσο περισσότερο καθόμαστε κάτω από τον ήλιο, αλλάζει χρώμα και σταδιακά γίνεται ροζ και τελικά κόκκινο (έγκαυμα). Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να ενσωματώσουν στο εσωτερικό του βραχιολιού, έναν παράγοντα που απελευθερώνει ειδικά ακίνδυνα οξέα, τα οποία (σε συνδυασμό και με την ηλιακή ακτινοβολία) μόλις έρθουν σε επαφή με το δέρμα, αντιδρούν με το PH και ενεργοποιούν έναν χρωματισμό που προκαλεί την αλλαγή του χρώματός του.

Πηγή: iatropedia.gr