Δρ.Β. Αποστολόπουλος: Η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα υγείας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

H συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο της υγείας είναι περισσότερο επίκαιρη και επιβεβλημένη από ποτέ, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου Σεμιναρίου Χειρουργικής Άνω Άκρου για την αρθροσκοπική χειρουργική ώμου ? αγκώνα, το οποίο διοργάνωσε το Ιατρικό Διαβαλκανικό σε συνεργασία με την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών και τα Χειρουργεία του Εργαστηρίου Ανατομίας & Χειρουργικής Ανατομίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σεμινάριο το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία, την αιγίδα και την υποστήριξη Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Το σεμινάριο αυτό διαθέτει έναν υψηλό συμβολισμό. Αυτόν της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο της υγείας. Μια συνεργασία που είναι περισσότερο επίκαιρη και επιβεβλημένη από ποτέ. Στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, με τεράστιες και οριζόντιες περικοπές δαπανών ένθεν και ένθεν, ο μόνος τρόπος διασφάλισης ενός υψηλού επιπέδου υγείας για τον Έλληνα ασθενή, είναι ακριβώς αυτός τωνσυνεργασιών και συμπράξεων. Πέρα από κάθε είδους προκαταλήψεις, αγκυλώσεις και ιδεοληψίες. Υπό αυτή την έννοια, επομένως, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να συμμετάσχουμε και να στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή, είτε πρόκειται για εκπαιδευτικούς σκοπούς όπως σήμερα, είτε ακόμη πιο τολμηρές δράσεις όπως η δημιουργία Εκπαιδευτικών Κέντρων και η παροχή υπηρεσιών υγείας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σεμινάριο, ο κ. Αποστολόπουλος, σημείωσε: «Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, έχουμε αναγάγει σε κύρια στρατηγική την οργάνωση και υποστήριξη κορυφαίων επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προηγμένη εξειδίκευση απαιτεί συνεχή κατάρτιση. Μέσα από τέτοιου είδους επιστημονικές εκδηλώσεις, έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε, να μεταλαμπαδεύουμε, να σκεφτόμαστε και τελικά, να προσφέρουμε καλύτερη θεραπεία στους ασθενείς μας, το οποίο για εμάς, αποτελεί πάντα την πρώτιστη προτεραιότητα. Στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού ήταν και είναι να καταστήσει τη συμπρωτεύουσα, σημείο αναφοράς για την υγεία στη Νοτιοανατολικής Ευρώπη και τα Βαλκάνια και ότι για τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, η Θεσσαλονίκη και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, αποτελεί πόλο εξωστρέφειας και το εφαλτήριο της ανάπτυξης στον Ιατρικό Τουρισμό».

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου αλλά και του Ιατρείου Ώμου ? Αγκώνα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, συνεργάτης του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, ορθοπαιδικός Χρύσανθος Χρυσάνθου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε αυτή την πρώτη διοργάνωση συμμετείχαν στην εκμάθηση της ασφαλούς αρθροσκόπησης, ορθοπαιδικοί και ειδικευμόμενοι από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία, τη Σουηδία, την Τουρκία και την Κύπρο. Προανήγγειλε, ότι από την επόμενη χρονιά, θα συμμετάσχουν εκτός από τη Μ. Βρετανία, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από Γαλλία, Σουηδία κλπ. υλοποιώντας το όραμα του Ομίλου για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας αλλά και ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ώμου ? Αγκώνα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Την τελετή έναρξης των εργασιών του σεμιναρίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Γεώργιος και Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο πρωτεργάτης της Μικροχειρουργικής στην Ελλάδα, ορθοπαιδικός κ. Π. Σουκάκος, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Β. Μπαρδής, οι πρόεδροι των Επιστημονικών φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωσή του σεμιναρίου κ.κ Π. Γκιβίσης (ΟΤΕΜΑΘ), Π. Παπαδόπουλος (ΕΑΕ), Κ. Νάτσης ( ΑΠΘ), Σ. Φρόστικ ( παν. Λίβερπουλ) και πλήθος ιατρών.

SHARE