Ντόρα Μπακογιάννη: Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει-Η Ευρώπη δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες της

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό, αλλά και κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε την Τρίτη, μέσω το BHMA FM, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέδειξε και τις ευθύνες της Ευρώπης.

«Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει. Είναι άλλη συζήτηση, αλλά είναι κάτι το απίστευτο ότι την ώρα που η χώρα περνά τη μεγαλύτερη κρίση, δεν διαθέτει το βασικό της όπλο που είναι το ΥΠΕΞ. Δεν υπάρχει!» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Η ίδια χαρακτήρισε «πυρηνική βόμβα» την κατάσταση με τους μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας.

«Εάν συμβεί το οποιοδήποτε ατύχημα, ηθελημένο ή αθέλητο, η Ελλάδα θα βρεθεί σε μία θέση, στην οποία δεν μπορείτε ούτε καν να διανοηθείτε» είπε.

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου, τονίζοντας πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες της».

Η πρώην υπουργός αναφερόμενη στο προσφυγικό υπογράμμισε πως «η περιφέρεια της Αττικής, η πλουσιότερη περιφέρεια της Ελλάδας, “λάμπει” δια της απουσίας της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού» και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Υπάρχουν οργανώσεις που θέλουν να βοηθήσουν και δεν μπορούν», κατήγγειλε η κυρία Μπακογιάννη.

Τέλος, κατηγόρησε την Τουρκία για κωλυσιεργία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του σχεδίου του ΝΑΤΟ.