Διαμελισμό και κατάργηση του Κράτους των Σκοπίων, προτείνει γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών.

«Η Μακεδονία δεν είναι κράτος, δεν έχει μέλλον, πρέπει να διαλυθεί», εισηγείται ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του ίδιου κόμματος που ανέδειξε σε πρόεδρο τον Ντ.Τραμπ.

Είναι φανερό ότι η ηγεσία της FYROM, δεν έχει πλέον τη στήριξη και την αποδοχή στις ΗΠΑ που είχε από την διακυβέρνηση Ομπάμα. Ήδη ακούγονται φωνές από την κυβερνώσα παράταξη των Ρεπουμπλικάνων όχι μόνο για το διαμελισμό της Ε.Ε αλλά και για άλλες περιοχές, όπως στη Συρία, το Ιράκ αλλά πλέον και για την ψευδώνυμη Μακεδονία των Σκοπίων για την οποίαν ήδη έχει εκδηλώσει εθνικιστικές βλέψεις η Αλβανία με κηρύγματα διάσπασης του ασθενικού και θρασύτατου – εθνικιστικού κράτους. Και μάλιστα με εισηγήσεις για πλήρη κατάργησή του.

“Οι μισοί Σκοπιανοί να πάνε στο Κόσσοβο και οι άλλοι μισοί στη Βουλγαρία”, υποστηρίζει ο Ντάνα Ροχραμπάτσερ προκαλώντας αισθήματα μεγάλης ανασφάλειας στην ηγεσία και τον λαό της FYROM.

Ειδικότερα, την άποψη πως τα Σκόπια δεν είναι κανονικό κράτος και πρέπει να διαλυθεί, γνωστοποίησε γνωστός γερουσιαστής των ΗΠΑ, μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και μάλιστα με προωθημένη πρόταση για το… μέλλον τους.

«Η θέση μου είναι ότι η “Μακεδονία” δεν είναι χώρα. Λυπάμαι, δεν είναι χώρα», δήλωσε ο Ντάνα Ροχραμπάτσερ, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση, στο κανάλι Vizion Plus.

«Υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στην χώρα αυτά, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ενωμένοι στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, Κοσοβάροι και Αλβανοί από την “Μακεδονία” πρέπει να ενσωματωθούν στο Κόσοβο και το υπόλοιπο της “Μακεδονίας” να γίνει μέρος της Βουλγαρίας, ή όποιας άλλης χώρας εκείνοι αισθάνονται πιο κοντά τους», συνέχισε ο ίδιος.

«Κρατάμε ζωντανή τη “Μακεδονία” γιατί κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να βγει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας», κατέληξε ο Ροχραμπάτσερ.

Άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, που κατέθεσαν διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Οι απόψεις του όπως εκφράστηκαν δημιουργούν ένταση σχετικά με την “Μακεδονία” στην περιοχή. Πυροδοτούν την εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές και μας πηγαίνουν στο παρελθόν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Περίπτωση η οποία δείχνει το εθνικιστικό κρατίδιο των Σκοπίων έχει προβληματικές σχέσεις, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με την Αλβανία, την Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες, καθώς δεν του αναγνωρίζεται το πλαστό ιστορικό του παρελθόν ότι δήθεν αποτελεί συνέχεια της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου