Δημήτρης Ιτούδης: Ο άνθρωπος που ξεπέρασε τον δάσκαλό του και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη

Ήταν ο επί 13 ολόκληρα χρόνια άνθρωπος πίσω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκείνος που είχε όλη την ευθυνή για την προετοιμασία της ομάδας βάσει των βίντεο, της ανάλυσης του αντιπάλου και της συμπληρωματικής συμβουλής πίσω από τον Ζοτς.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ακούραστος εργάτης, δούλεψε σκληρά, έμαθε, βελτιώθηκε και τελικά κατάφερε να νικήσει τον ίδιο τον δάσκαλό του.

Ο τελικός του Final-4 στο Βερολίνο, έφερε αντιμέτωπους δύο πρώην συνεργάτες. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης, που τα προηγούμενα χρόνια συνέθεσαν το δίδυμο των επιτυχιών στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής αναμετρήθηκαν στο παρκέ μετά από μια αγαστή συνεργασία 13 ετών.

Κι όμως, ο ένας αποκαλεί τον άλλο, αδερφό. Ο Ιτούδης στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως δεν θα είχε καταφέρει καν να βρεθεί στο Βερολίνο ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ αν δεν υπήρχε ο Ομπράντοβιτς στη ζωή του. Ο «Ζοτς» έσπευσε να του δώσει συγχαρητήρια αν και…γκρίνιαξε λίγο και για τη διαιτησία.

Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ σήκωσαν στον αέρα τον Ιτούδη, ο πρόεδρος Βατούτιν τον κάλεσε να μείνει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα και όλα συνηγορούν στο ότι η Ευρώπη βρήκε το επόμενο μεγάλο όνομα στους πάγκους. Ο δικός μας Ιτούδης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά την Ευρωλίγκα με ξένη ομάδα.

“Συγχωρήστε με αλλά δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις”…”Είμαι πραγματικά περήφανος γι αυτή την ομάδα, είμαι περήφανος για αυτούς τους ανθρώπους που κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά στο final four και να γράψουν ιστορία” ήταν οι πρώτες του κουβέντες μετά την πανηγυρική νίκη της ομάδας.