Χιμένεθ: Έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να περάσουμε

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε παράπονμα από τους παίκτες του για την ισοπαλία (1-1) με την Ντιναμό Κιέβου, αντίθετα ήταν ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τους έδωσε συγχαρητήρια.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου», είπε ο Ισπανός και συνέχισε με αναφορά στον Μπακάκη: «Το είπα και μετά το ματς με τον Αστέρα ότι ο Μπακάκης κάνει μια καταπληκτική σεζόν και πώς όταν θα κάνει ένα λάθος, τότε πρέπει να τον ενισχύσουμε ψυχολογικά. Πρέπει να πούμε όμως ότι και ο Γκονζάλες είναι ένας δυνατός αντίπαλος και περισσότερο ήταν η δική του ενέργεια και λιγότερο το λάθος του Μπακάκη».

Ερωτηθείς για το αν νιώθει τυχερός με τις αλλαγές που κάνει αλλά και τις αποδοκιμασίες στην αλλαγή του Αϊντάρεβιτς, απάντησε:
«Πιστεύω ότι ο Αϊντάρεβιτς δεν πρέπει να γιουχάρεται, γιατί δεν είναι παίκτης που δεν βοηθάει την ομάδα. Είναι παίκτης που πάντα έπαιζε πίσω από τον επιθετικό. Σε αυτή τη θέση όμως δεν χωράει στην ομάδα και όποτε τον χρειαζόμαστε, παίζει αμυντικό χαφ. Όσο για την τύχη, ευχαριστώ τον Θεό, αλλά όπως έχω ξαναπεί, όσο περισσότερο δουλεύει κάποιος, τόσο περισσότερη τύχη έχει».

Όσο για την απουσία των Λιβάια και Βράνιες (κάρτες) από τη ρεβάνς; «Είναι δυο πολύ βασικές απουσίες. Αυτό που μετράει σε αυτές τις διοργανώσεις είναι ότι μπορούν να σε χαρακτηρίσουν τέτοιες απουσίες. Πιστεύω πως κανενός από τους δυο δεν ήταν κίτρινη κάρτα. Από την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω πώς το 19 και το 14 της Ντιναμό τελείωσαν το παιχνίδι».

Για τη ρεβάνς ανέφερε ότι «θα είναι δύσκολο, αλλά μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε τέτοια ώθηση από τον κόσμο σε κάθε ματς. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μας αγκάλιασε και η ομάδα έδωσε μια πολύ καλή εικόνα».

Για την απουσία του Τσιγκρίνσκι απάντησε πως «παίζει πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και ήταν επίσης λίγο κρυωμένος. Πέρα απ’ αυτά, ήταν και λίγο κουρασμένος. Ήταν περισσότερο για να τον προστατεύσω και όχι επειδή είχε κάποιο πρόβλημα».

Εν κατακλείδι, ποιες είναι οι πιθανότητες της ΑΕΚ στη ρεβάνς; «Νομίζω ότι οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Η Ντιναμό κάνει πολύ καιρό προπονήσεις σε ένα κλίμα παρόμοιο με της Ελλάδας. Το ότι δεχθήκαμε γκολ εκτός έδρας επίσης καθορίζει πολλά. Αν προσθέσουμε ότι η Ντιναμό είναι μια καλή ομάδα, το κάνει πιο δύσκολο, αλλά εμείς έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να περάσουμε»

SHARE