Αποκομμένοι, στον κόσμο τους οι υπουργοί Φλαμπουράρης και Πετρόπουλος όπως ο ΓΑΠ.

Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί και βουλευτές που ονειροβατούν είτε για το επιτυχημένο έργο του τομέα τους και της κυβέρνησης και αρνούνται την πραγματικότητα της μεγάλης κοινωνικής δυσφορίας και των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι άλλοι που υπερβαίνουν την κατάσταση αυτή της εθελοτυφλίας και αντιστρέφουν την ίδια την πραγματικότητα βλέποντας αόρατους υποστηρικτές και θαυμαστές, χειρότερα και από τις αυταπάτες στα NON PAPERS του Μαξίμου ή τις αισιόδοξες κορώνες του Πρωθυπουργού στις κομματικές κυρίως ομιλίες του και στη Βουλή. Το νέο φαινόμενο, επισημαίνουν τα PARAPOLITIKA, είναι η αυταπάτη (όπως της υπουργού Μετανάστευσης παλαιότερα της κ.Τασίας Χριστοδουλοπούλου και μερικώς του διαδόχου της κ.Γιάννη Μουζάλα) ότι όχι μόνο όλα βαίνουν καλώς με την κυβέρνηση ακόμα και με την δύσκολη οικονομική πολιτική και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά επιπλέον ότι ο λαός συμπαρίσταται και δείχνει φανερά την ικανοποίησή του.

Το μικρόβιο όμως της δημοσιότητας έχει περάσει εδώ και καιρό από τους καλλιτέχνες και τις τηλεπερσόνες και στους πολιτικούς. Φλαμπουράρης, Πετρόπουλος και στο παρελθόν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, βρίσκονται εγκλωβισμένοι προφανώς σε έναν μικρόκοσμο που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, γνώρισμα της εξουσίας σαφώς, αλλά ανακόλουθο ωστόσο με τις αριστερές πεποιθήσεις με τις οποίες οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ «έπεισαν» τους ψηφοφόρους τους να τους οδηγήσουν στην εξουσία. Δύο χρόνια μόνο χρειάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει η γνωστή ιστοσελίδα, για να αποδειχθεί ότι τελικά η εξουσία δεν γνωρίζει ιδεολογίες, αλλά τακτικές. Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που θέλει να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και οι υπουργοί του που φαίνεται ότι εμπνέονται από την συγκεκριμένη οικογένεια.

Κάντο όπως ο Γιώργος
Όπως παλιά ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε ότι συναντούσε στο δρόμο πολίτες που του έλεγαν ότι «και την σύνταξή μου θα σας δώσω για να σώσετε τη χώρα» και φυσικά γίνονταν πρωτοσέλιδο και λόγος για να πανηγυρίζει το ίντερνετ, έτσι και τώρα οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζουν στον ίδιο δρόμο με τον πρώην πρωθυπουργό.

Πρώτη η Τασία Χριστοδουλοπούλου εμφανίστηκε να ακολουθεί αυτή την αυταπάτη, ότι στην κυβέρνηση τα κάνουν όλα καλά, δηλώνοντας πως οι πρόσφυγες συγκεντρώνονται στις πλατείες του Συντάγματος για να… λιαστούν. Αντί, να συμμορφωθούν όλοι τους στην κυβέρνηση με τα όσα ακολούθησαν, τα πράγματα… χειροτέρεψαν.

Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε όχι μόνο ότι δεν βλέπει πια ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, αλλά κι ότι… τον συναντάνε στο δρόμο-κι αυτόν- και του λένε «κρατάτε γερά». Το θέμα το τερμάτισε ο κ. Πετρόπουλος που, προφανώς πέρασε κι αυτός από τον ίδιο «ονειρικό» δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου, της κυρίας Τασίας και του Φλαμπουράρη.

Τον κ. Πετρόπουλο επίσης έσπευσε ο κόσμος χαρούμενος κι ευτυχισμένος, αλλά σχεδόν «έκλινε το γόνυ» μπροστά του αφού είναι ο «Σωτήρας». «Σε ευχαριστούμε. Μας έσωσες» δήλωσε ότι του είπαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ότι μάλιστα του ζήτησαν να πληρώνουν και παραπάνω εισφορές. Είναι προφανές ότι όχι μόνο πρέπει να αλλάξουν… δρόμο και να μην ξαναπεράσουν από εκείνο το στενό, αλλά γενικώς να μην κυκλοφορούν, εφόσον δεν μπορούν να διαχειριστούν την πραγματικότητα και τις εκδηλώσεις θαυμασμού από τους πολίτες.