Αναστάσιμο μήνυμα Προέδρου: Να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο

Προβάλλοντας και πάλι τον την ανάγκη υπεράσπισης του ανθρώπου, της προσωπικότητάς του αλλά και την αξία της ελεύθερης ανάπτυξης, πρόβαλε στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, από την Καλαμάτα όπου έκανε ανάσταση.

Ο κ Παυλόπουλος, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, παρακολούθησε την τελετή της ανάσταση, στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα.

 

Αμέσως μετά την τελετή της ανάστασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του ανέφερε πως, «η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για την Χριστιανοσύνη η θεία σπονδή, για την σωτηρία του ανθρώπου και της τελικής του καταξίωσης, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του».

Και κατέληξε:«Εύχομαι το ανέσπερο φως της ανάστασης του Κυρίου να δείξει σ’ όλη την ανθρωπότητα, και ιδίως στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δρόμο του μεγάλου χρέους όλων μας. Που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του Ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος στην εποχή μας συνανθρώπου μας, όπως επίσης την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του».