Αναγνωστοπούλου υπέρ των καταληψιών: «Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις;»

Την ώρα που η αντιπολίτευση ζητεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο και την τάξη κατά των καταληψιών και η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τη δράση τους, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον κάθε επιχείρηση της αστυνομίας. Ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η θέση της αναπληρωτού υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία τάχθηκε ανοικτά υπέρ των καταλήψεων ως πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» επισήμανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε δε η υπουργός.

«Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο» παρατήρησε ακόμη με νόημα η Σία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε.»

«Η ευκολία του ‘‘μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία’’ (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά» πρόσθεσε.

Για την κατάληψη του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τις δικλείδες που τίθενται για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δόκιμη επί δύο χρόνια και «δεν είναι αξιολόγηση όταν δεν αρέσει στους μαθητές και στους γονείς του να απολύεται ο εκπαιδευτικός.»

«Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης ‘‘ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’, αυτό το είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν του αρέσει του μαθητή πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός, το είπε… δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με τις μετεγγραφές φοιτητών η υπουργός διευκρίνισε ότι ισχύει ό,τι και πέρυσι, και ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί ένα ποσοστό μετεγγραφών βάσει των περιορισμών που έχει θέσει το ΣτΕ.