Αισιοδοξία στη Σωληνουργεία Κορίνθου παρά τους αμερικανικούς δασμούς

Αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξει ουσιώδης επίπτωση στα ετήσια αποτελέσματα της Σωληνουργείας Κορίνθου, έπειτα από τα αποτελέσματα της έρευνας των ΗΠΑ στον κλάδο των σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος, επικρατεί στις τάξεις της Cenergy Holdings.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κατηγορείται για «απειλή και όχι για παρούσα πρόκληση ουσιώδους ζημίας» και κατά συνέπεια, τυχόν δασμοί που θα καταβληθούν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, θα επιστραφούν.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε την Τρίτη προκαταρκτική απόφαση για την επιβολή δασμών ύψους 22,51% στη θυγατρική της Cenergy, τη Σωληνουργεία Κορίνθου, στο πλαίσιο της πρόσφατης έρευνας για ντάμπινγκ.

Εκτός της ελληνικής περίπτωσης, η Ουάσιγκτον επέβαλε προκαταρκτικούς δασμούς και στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από ακόμη πέντε χώρες και συγκεκριμένα τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, την Κορέα και την Τουρκία.

«Η Σωληνουργεία Κορίνθου συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, καθώς και με τους πελάτες της στην Αμερική μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης» καταλήγει η επίσημη ενημέρωση της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οριστική απόφαση των αμερικανικών αρχών αναμένεται στις αρχές του 2019.

Η ανακοίνωση της Cenergy Holdings

H Cenergy Holdings S.A. (Cenergy Holdings) ανακοινώνει ότι, την 21η Αυγούστου 2018, το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξέδωσε θετική προκαταρκτική απόφαση στο πλαίσιο της έρευνας για επιβολή εξισωτικών δασμών (antidumping duty investigation) στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, την Κορέα και την Τουρκία.

Στην περίπτωση της Ελλάδας το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ καθόρισε προκαταρκτικό ποσοστό δασμού 22,51% για τη θυγατρική της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., η οποία μετέχει υποχρεωτικά στην προαναφερθείσα έρευνα, καθώς και για όλους τους άλλους παραγωγούς και εξαγωγείς σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα.

Η Cenergy Holdings θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει ουσιώδης επίπτωση στα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματά της από την προαναφερθείσα προκαταρκτική έρευνα, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κατηγορείται για απειλή και όχι για παρούσα πρόκληση ουσιώδους ζημίας και κατά συνέπεια, τυχόν δασμοί που καταβληθούν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, θα επιστραφούν.

Η θυγατρική της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, καθώς και με τους πελάτες της στην Αμερική μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης στην έρευνα για επιβολή εξισωτικών δασμών (antidumping duty investigation), η οποία αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2019.