Η πρώτη Ιδιωτική Ελληνοαραβική σχολή εμποροπλοιάρχων στην Ελλάδα

Μια σημαντική εξέλιξη στον οικονομικό και εκπαιδευτικό τομέα της χώρας μας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με την επένδυση του αραβικού κόσμου στην ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής σχολής εμποροπλοιάρχων στην Ελλάδα.

Η σύμπραξη ανακοινώθηκε με σχετική εκδήλωση στο αιγυπτιακό, εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV, το οποίο θα υποστηρίζει την πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών.

Η ίδρυση της Arab Marine Academy προέρχεται από τη σύμπραξη του City Unity και του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου και ανακοινώθηκε επίσημα σε δεξίωση που έγινε στο πλοίο AIDA, με το οποίο θα γίνονται και εκπαιδευτικά ταξίδια.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, Χάρης Γερονικόλας, η ακαδημία θα προσφέρει πανεπιστημιακά και πολυτεχνικά προγράμματα για εμποροπλοιάρχους, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ., ενώ οι Άραβες θα επενδύσουν και σε σύγχρονους προσομοιωτές και εξοπλισμό.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, Rashad Mabger, “θα παρέχεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ενώ αυτή η σύμπραξη βοηθάει τις ελληνοαραβικές σχέσεις”. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η προσέλκυση φοιτητών και από το εξωτερικό καθώς “θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο που θα βάζει όλους τους αποφοίτους σε πλοία για πρακτική εξάσκηση κατ’ αρχήν και εργασία αργότερα”, κατέληξε ο κ. Γερονικόλας.