4 εύκολες και νόστιμες συνταγές tapas για το σπίτι

Στην Ισπανία βρίσκει κάποιος καθημερινά πολλές αφορμές για να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί με την απαραίτητη συνοδεία των tapas, η κουλτούρα των οποίων είναι συνδεδεμένη με μικρά και νόστιμα σνακ, τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό ποτού.

Το ισπανικό Esquire ζήτησε τη βοήθεια του La bodega de Quintín, ενός φημισμένου tapas bar λίγο έξω από τη Μαδρίτη. Οι άνθρωποι του εστιατορίου δίνουν 4 συνταγές για τέλεια tapas, που μπορεί ο καθένας να φτιάξει στο σπίτι του.

Με χούμους και χταπόδι

Υλικά

  • 1 κιλό μαγειρεμένα ρεβίθια
  • μία πρέζα κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 lime
  • 1 σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • μία πρέζα πάπρικα
  • μαγειρεμένο χταπόδι

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι μπαίνουν στο μπλέντερ και ανακατεύονται, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που να θυμίζει κρέμα. Το αφήνεις να κρυώσει.
  2. Ψήνεις ή μαγειρεύεις (αναλόγως προτίμησης) το χταπόδι.
  3. Σερβίρεις το μείγμα σε κουτάλι, τοποθετώντας πάνω του κομμάτια του χταποδιού.
  4. Συμπληρώνεις όση πάπρικα επιθυμείς.

Γλυκά tapas ντομάτας

Υλικά

  • 1 βαζάκι αποφλοιωμένη και ξεφλουδισμένη ντομάτα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Αποστραγγίζεις τη ντομάτα και αφαιρείς τους σπόρους.
  2. Την βάζεις σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού και βράζεις για περίπου 40′ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Όταν το μείγμα αποκτήσει υφή μαρμελάδας, σερβίρεις.

Γαρίδες με Jack Daniel’s Sauce

  • γαρίδες (αναλόγως ποσότητας tapas που επιθυμείς)
  • αλεύρι, νερό, λάδι, και αλάτι (για το πανάρισμα της γαρίδας)
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 φλ. μέλι, 1/2 φλ. κέτσαπ, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 πιπεριά τσίλι, 1 ποτήρι Jack Daniel’s, τριμμένο μαύρο πιπέρι, 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (για την Jack Daniel’s Sauce)

Εκτέλεση

  1. Αλατίζεις τις γαρίδες και έπειτα της βάζεις μέσα σε ένα μείγμα με νερό, λάδι και αλεύρι.
  2. Τις τηγανίζεις.
  3. Σε μία κατσαρόλα, βράζεις ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας. Την αφήνεις να κρυώσει και απολαμβάνεις.

Σουβλάκια κοτόπουλο με sauce μουστάρδας

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 λίτρο μέλι
  • 1/2 λίτρο μουστάρδα
  • ηλιέλαιο
  • ξυλάκια για μικρά σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Περνάς τα κομμάτια του κοτόπουλου στα ξυλάκια, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα ψήνεις.
  2. Φτιάχνεις τη σάλτσα, ανακατεύοντας το μέλι με τη μουστάρδα και προσθέτοντας στη συνέχεια ηλιέλαιο, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θυμίζει μαγιονέζα.
SHARE