WTM: Η εντυπωσιακή παρουσία της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

Η Ελλάδα έδωσε δυναμικό “ παρών” σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, την World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο από 7-9 Νοεμβρίου.

Η αγορά της Αγγλίας έδειξε την υποστήριξή της στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας ως μια από τις πιο δυνατές για το 2022: «Τρία εκατομμύρια Βρετανοί, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και νέες πτήσεις, νέοι προορισμοί από τις αεροπορικές εταιρείες, όπως η Easy Jet, η British Airways και η Jet 2. Γεγονός που μας χαροποιεί και ενισχύει τη στρατηγική μας για την επέκταση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Έχουμε ένα πολύ επιτυχημένο καινούργιο περίπτερο, έχει κάνει εντύπωση σε όλους στην έκθεση. Όλοι οι εκθέτες μας είναι εδώ και οι περιφέρειες και οι δήμοι και ο ιδιωτικός τομέας. Βγήκαμε πάρα πολύ δυνατοί σε μια τουριστική χρονιά που εξελίχθηκε εξαιρετικά παρά τα πάρα πολλά προβλήματα. Ο στόχος μας ωστόσο ήταν να στηρίξουμε την μέση ελληνική οικογένεια, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και το ίδιο θα κάνουμε και το 2023. Παρά την κρίση, τον πληθωρισμό, το ενεργειακό κόστος, την αβεβαιότητα, βλέπω ότι οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators ψηφίζουν Ελλάδα και στηρίζουν Ελλάδα, και το 2023. Άλλωστε όλο το καλοκαίρι δεν σταματήσαμε να διαφημίζουμε την Ελλάδα με όλους τους τρόπους και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

 

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο του ομίλου IWG και εκδότη του db8.gr Γιώργο Γκάμαρη

 

Και η Αττική ταξίδεψε στην WTM 2022

Η Περιφέρεια Αττικής άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, ενώ, απέσπασε δύο σημαντικές  βραβεύσεις,  «Athens – Best City Break Destination 2022» και «Athens – Best Culture Destination 2022». Η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδεται από την Περιφέρεια Αττικής για παγκόσμια τουριστικά γεγονότα όπως το συγκεκριμένο, σηματοδοτήθηκε με την παρουσία του ίδιου του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Βασικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη έκθεση, ήταν η προσέγγιση της Βρετανικής αγοράς και όχι μόνο, προβάλλοντας το μήνυμα ότι η Αττική αποτελεί έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των ανθρώπων που θα την επιλέξουν για τις διακοπές τους. Στην έκθεση προβλήθηκαν οι μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, αλλά και οι διαφορετικές μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά.

Η Αττική είναι ένας «must» προορισμός με σημαντική δυναμική

Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση και με αφορμή τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε η Αττική επισήμανε μεταξύ άλλων:

Η Περιφέρεια Αττικής με τις απόλυτα στοχευμένες προωθητικές ενέργειές της, εδραιώνει την παρουσία της Αττικής μας στον παγκόσμιο χάρτη, δημιουργώντας προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ άλλων και στον τουριστικό κλάδο. Στόχος της Περιφέρειας είναι η συνεχής ανάπτυξη και αύξηση της αναγνωρισιμότητας του τουριστικού  brand “Attica” παγκοσμίως καθώς και η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεών μας στην μετά covid εποχή».

Στη συνέχεια τόνισε: «Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η Αττική έχει καταστεί πλέον, ένας από τους πιο εδραιωμένους και εμβληματικούς προορισμούς της χώρας, με σημαντική αναπτυξιακή δυναμική σε όλα τα προϊόντα. Πρόκειται για ένα must προορισμό,  μεταξύ των δημοφιλέστερων τόπων της κοσμαγάπητης τουριστικά Ελλάδας. Αυτό επετεύχθη με σκληρή δουλειά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.  Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν επίσης η καλή προσβασιμότητα της Αττικής και η επιτυχία του στοχευμένου προγράμματος που έχουμε εκπονήσει για την αναμόρφωση του προφίλ τη Αττικής.

Πιστεύουμε λοιπόν, ότι σήμερα η Αττική προσφέρει στους διεθνείς επισκέπτες τις δυνατότητες να συνδυάσουν, κατά τις διακοπές τους, την αυθεντική εμπειρία της επίσκεψης στο open air μουσείο, που είναι ολόκληρη η Αττική, την Ευεξία, την διασκέδαση του κοσμοπολίτικου προορισμού, σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες, πλέον, υποδομές του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας και φυσικά, το θαλάσσιο μέτωπο με τις δεκάδες γαλάζιες σημαίες, και τις κοντινές νησιωτικές αποδράσεις».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο του ομίλου IWG και εκδότη του db8.gr Γιώργο Γκάμαρη

SHARE