Φαλλοκράτης κατά σύστημα ο Ντ. Τράμπ. Τον απαξιώνει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ισοπαλία το Debate No2.

Χτυπήματα κάτω από τη μέση μεταξύ των υποψηφίων – Τι ειπώθηκε για τα σεξιστικά σχόλια του Τραμπ, ο οποίος απείλησε τη Χίλαρι με φυλακή – Η κόρη του απέφυγε να τον φιλήσει – Οι στιγμές αμηχανίας, η μύγα που έκανε βόλτες και οι ατάκες που «έμειναν»

«Βροχή» οι προσβολές, οι επικρίσεις και οι λεκτικές επιθέσεις στο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ με το δίκτυο CNN να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως, για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης αμερικανικής πολιτικής, οι μονομάχοι περιορίστηκαν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες εκατέρωθεν χωρίς να παρουσιάσουν το όραμά τους για μία καλύτερη Αμερική όταν διαβούν το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

«Πέρασε η εποχή που δύο υποψήφιοι εξέφραζαν τις απόψεις τους για το μέλλον της χώρας», σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο το οποίο σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της τηλεμαχίας, ανέδειξε νικήτρια τη Χίλαρι με σαφές προβάδισμα έναντι του Τραμπ (Χίλαρι 57% , Τραμπ 34%) αν και η εμφάνισή της στη δεύτερη τηλεμαχία δεν ήταν τόσο καλή όσο στην πρώτη.

«Ήταν ένα άσχημο debate, ένα γκρίζο debate» σχολιάζουν και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ προεξοφλώντας ότι κάπως έτσι και θα είναι το τρίτο και τελευταίο προεδρικό debate που θα διεξαχθεί στις 19 Oκτωβρίου.

Ο Άντερσον Κούπερ, δημοσιογράφος του CNN, στρίμωξε τον Τραμπ

Οι δημοσιογράφοι που κλήθηκαν να στριμώξουν στη γωνία τους Χίλαρι και Τραμπ ήταν ο Άντερσον Κούπερ, δημοσιογράφος του CNN και ο πιο δημοφιλής δηλωμένος γκέι δημοσιογράφος στις ΗΠΑ και η 63χρονη δημοσιογράφος του ABC, Μάρθα Ράντατς. Η Ράντατς κάθε Παρασκευή βρίσκεται στο πλατό της εκπομπής “This Week” με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο.

Για τους δημοσιογράφους ήταν δύσκολο να πείσουν τους υποψηφίους πως θα πρέπει να δίνουν ακριβείς απαντήσεις και να είναι εντός του χρονικού πλαισίου. Ο Αντερσον Κούπερ προσπάθησε να οριοθετήσει χρονικά την Χίλαρι, η οποία δυσκολεύτηκε να τηρήσει τον χρόνο που είχε στην διάθεσή της, ωστόσο, κατάφερε να κάνει εύστοχες ερωτήσεις στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο για τα σεξουαλικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για τις γυναίκες. Πολλοί χρήστες ανέφεραν στα social media ότι ο Άντερσον είναι ο μεγάλος νικητής του δεύτερου ντιμπέιτ ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν φόβους ότι ο Άντερσον θα πέσει θύμα ομοφοβικών επιθέσεων.

Η Χίλαρι στηριζόταν στην καρέκλα της

Επί 90 λεπτά, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στάθηκε όρθια αν και πολλές φορές κρατιόταν από την καρέκλα. Υπήρξαν και κάποιες φορές που καθόταν στην καρέκλα έξω-έξω σαν να ήθελε να ξεκουραστεί.

Στη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Χίλαρι είχε και μία απρόοπτη έκπληξη… Μία μύγα πετούσε κοντά στο πρόσωπό της. Αλλά και η μύγα ήθελε ξεκούραση επιλέγοντας το σημείο κοντά στο φρύδι της Χίλαρι.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο φαλλοκράτης Τραμπ. Όμως η όλη ατμόσφαιρα έχει ηδη βαρύνει. Οι δηλώσεις του το τελευταίο διήμερο δίνουν μία ιδέα για το που σκέφτεται να βασίσει την υπεράσπισή του. Ο Τραμπ προσανατολίζεται να δείξει συντριβή και μετάνοια—επαναλαμβάνοντας πόσο έχει αλλάξει από τότε και ζητώντας συγγνώμη—και παράλληλα ν’ αντεπιτεθεί στην Κλίντον, στοχεύοντας τον σύζυγό της και τη φήμη του για τις ερωτικές του περιπέτειες.

Χθες μάλιστα, ο Τραμπ ξανα-ανέβασε στο Tweeter το μήνυμα μίας γυναίκας που είχε βοηθήσει το 1999 κι η οποία το 1978 είχε βιασθεί από τον Μπιλ Κλίντον.
Επίσης αναμένεται να διακηρύξει τη βούλησή του να φθάσει έως το τέλος, στο όνομα της δέσμευσής του απέναντι στους ψηφοφόρους και παρά τις εκκλήσεις ρεπουμπλικανών βουλευτών να αποσυρθεί.
Ανάλογα, ο Τραμπ θα κληθεί να πείσει πως πρόκειται να συμφιλιώσει όλους τους Αμερικάνους, όταν μέσα στο ίδιο του το κόμμα ηχηρά ονόματα ανακοίνωσαν χθες πως δεν πρόκειτι να τον ψηφίσουν.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Τζον Μακ Κέιν και Μιτ Ρόμνεϊ, δύο πρώην υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο, ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ή ακόμη η πρώην ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράιτ.
Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε μάλιστα «αποκαρδιωμένος» από τις δηλώσεις του Τραμπ, ενώ ακόμη κι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς φρόντισε να λάβει αποστάσεις: «δεν μπορώ να υπερασπισθώ» της δηλώσεις του, δήλωσε, αλλά έσπευσε να χαιρετίσει το γεγονός ότι ο μεγιστάνας δήλωσε μετά συγγνώμη.
Μόνη η σύζυγός του Μελάνια ζήτησε από τους Αμερικανούς να συγχωρέσουν τον Τραμπ για τις δηλώσεις του, που κατ’ αυτήν δεν αντανακλούν στο παραμικρό τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Το βίντεο του 2005 «είναι μια μαχαιριά στην καρδιά του Τραμπ, στην αναμέτρηση αποκλείεται να μην του θέσουν αυτό το ερώτημα», προβλέπει ο Λάρι Σαμπάτο, πολιτικός αναλυτής του Παν/μιου της Βιρτζίνια.
«Ο Τράμπ δεν πρόκειται να χάσει καμμία ψήφο από την εκλογική του βάση, γιατί αυτοί αδιαφορούν για το τι λέει. Όμως ο Τραμπ δεν πρόκειται να διευρύνει το ποσοστό των υποστηρικτών του», καταλήγει ο ίδιος.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ξεσπαθώνει εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Άστραψε και βρόντηξε ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ, όπου σε ένα βίντεο μοιράστηκε με τα εκατομμύρια των θαυμαστών του τις σκέψεις του λέγοντας ότι «ο Τραμπ είναι ντροπή για τη χώρα».
Ο σταρ του Χόλιγουντ φανερά θυμωμένος λέει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έβαλαν ως υποψήφιο «έναν ηλίθιο» που αποτελεί απειλή για τον κόσμο.
Ο διάσημος ηθοποιός συμμετέχοντας στην καμπάνια «Μην ψηφίζετε» λέει ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να «κοπεί» από τη διαδικασία. Παροτρύνει τους πολίτες, μαζί με άλλες διασημότητες, στις επικείμενες εκλογές να μην ψηφίσουν, αλλά να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν γι όσα συμβαίνουν.
Σε όλους τους συμμετέχοντας στην εκστρατεία έγινε η ερώτηση «Τι σας ανησυχεί περισσότερο;». Έτσι ο 73χρονος ηθοποιός βρήκε την ευκαιρία να «στολίσει» με πολλά κοσμητικά επίθετα τον 70χρονο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν «προφανέστατα ηλίθιο» άνθρωπο, που κινείται σαν «αδέσποτο σκύλο» και συμπεριφέρεται σαν «γουρούνι».

O γερουσιαστής Τζον Μακέιν απέσυρε τη στήριξή του στον Τραμπ

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, απέσυρε επισήμως την στήριξη του στον Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την αποκάλυψη των χυδαίων εκφράσεων του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου σε βίντεο που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η εφημερίδα Washington Post.

«Η συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα που έληξε με την αποκάλυψη των εκφράσεων του, εξευτελιστικών για τις γυναίκες και τους κομπασμούς του για άσκηση σεξουαλικής βίας, καθιστά αδύνατο να συνεχίσω να υποστηρίζω, ακόμη και υπό προϋποθέσεις, την υποψηφιότητα του», τόνισε ο Μακέιν με ανακοίνωση του.