Χαράτσια 1,4 δισ. ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Απίστευτη φοροεπιδρομή ετοιμάζει η κυβέρνηση με τον λογαριασμό που θα αποστείλει σε εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις, να ξεπερνά τα 1,4 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κυβέρνηση έχει φθάσει στο σημείο να συζητά με τους δανειστές όχι μόνο τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, αλλά και νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων, στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας, ακόμη δε και στον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο μέχρι πρότινος υποσχόταν ότι θα αντικαταστήσει με ένα νέο δικαιότερο φόρο που θα επιβάρυνε περισσότερο τις περιουσίες με πολύ μεγάλη αξία.

«Πρώτη φορά τόσα χαράτσια από… Αριστερά», ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία οι αυξήσεις στη φορολογία αφορούν:

1. Αυξήσεις φόρων εισοδήματος σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 8.888 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί αριθμούν περίπου 2,7 εκατ. και είναι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίους μισθούς άνω των 635 ευρώ! Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν, για το 2016, φόρους εισοδήματος αυξημένους έως και 150%.

2. Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων. Ειδικότερα εξετάζεται η αύξηση του ΕΦΚ της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κατά 0,10 ευρώ ανά λίτρο!

3. Αύξηση στο Τέλος Ταξινόμησης των μεταχειρισμένων ΙΧ.

4 Αυξήσεις στα φορολογικά τέλη που επιβάλλονται στη χρήση κινητών τηλεφώνων.

5. Νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η αναποτελεσματική διαχείριση από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει το οικονομικό επιτελείο να προτείνει νέα χαράτσια, όπως στα καύσιμα και τις τραπεζικές συναλλαγές, και να αυξάνει την άμεση φορολογία ακόμα και για τους χαμηλόμισθους, προκειμένου να κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση που καθυστέρησε με ευθύνη της κυβέρνησης».